Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Lawrence Wollersheim - Az ígéretek ismeretlen földjén - 1. rész

Az ember, aki több milliárdos Jackpot-ot nyert el a szcientológiától - Az első Tűzfal

2015. június 08. - Ants Group

wollerhseim-main20_copy.jpg

„Ez a történet annyira őrült és megdöbbentő, hogy megértelek, ha az elolvasása végén - a hétköznapjaidból kiszakadva – teljesen sokkolva, kissé meredten ülsz majd a monitor előtt. Nem a te hibád. Én csak előre figyelmeztettelek.” – a blogger

Amerikában drága bírósági perek zajlanak. Tudod, hogy melyik polgári per volt a legdrágább Los Angeles történelmében? Igazad van, már megint a témánál vagyunk. Persze, hogy a Szcientológia vesztette el az angyalok városának legnagyobb és valaha volt legdrágább polgári perét. Lehet, hogy ez azért történt, mert nem is annyira angyalok, mint amennyire annak szeretnének tűnni. Még a “Juice” O.J. Simpson perén is túltettek, pedig ő sem volt egy egyszerű eset. Na de kérem, milyen vallás az, amelyik a “focista feleséges, szeretős, rajtaütős, megkéselős, mindezt megúszós” O. J. Simpsonnal verseng a leghírhedtebb bírósági perek címért?

news-oj-scientology_copy.jpg

Ehhez a sztorihoz ennél még érdekesebb és hajmeresztőbb dolgok tartoznak. Rendhagyó módon kezdem a közepén. A Los Angelesi bíróság 30 millió dollárt ítélt meg Lawrence Wollersheim-nek 1986 forró nyarán, amit az ítélethirdetés után a Szcientológia egyháznak kellett volna kicsengetnie a hívőktől a “világmegmentésre” összebazsevált pénzekből. Igen, ez most átszámítva több mint 8 milliárd forintot jelent. Lawrence Wollersheim pedig - ha nem is Las Vegasban - de „all-in-t” tolt és egyszeribe elnyerte a hatalmas összeget a szcientológiától. Gondolj bele: nagyobb esélyed van keresni így pár milliárdot, mint megnyerni ennyit bármikor az ötös lottón! Csak először be kellene iratkoznod egy “ártatlan” Szcientológia tanfolyamra ehhez és már úton is lehetsz a nagy kassza felé. Máris jobban hangzik a Szcientológia így számodra, nem igaz? Nincs mitől félned, hiszen ez csak egy ártatlan egyház. Először csupán egy kis Szcientológia kommunikációs tanfolyamon kell átmenned, amitől jobban tudsz majd kommunikálni, ami mindenkire ráfér, nem? Még így sem győztelek meg teljes mértékben?

Ki ez a Lawrence Wollersheim, aki ennyire sok pénzt nyert a szcientológusoktól és miért nem hallottad ezt a sztorit ezelőtt? A szcientológusok nagyon szeretnék, ha ezek az ügyek soha nem jutnának el az emberekhez, főleg nem a magyar emberekhez. Mint ahogy már korábban olvashattad tőlem vagy másoktól, ezek a kissé bugyutának tűnő, de nagyon is fondorlatos sci-fi vallású emberek rettegnek attól, hogy az ilyen ufózásból megtért bűnös homo sapiensek - mint én is - elmondják ezeket a történeteket másoknak. A Szcientológia hatalmas összegeket, erőt és talán elég gonoszsággal átitatott részleget működtet abból a célból, hogy megfélemlítsenek és elhallgattassanak mindenkit, aki az ilyesmit leírja. Na de most itt van, eljut hozzád is ez a bizarr történet. Remélem sok más emberhez is el fog jutni a megosztások segítségével.

l_wollersheim_universe_spirit.jpg

Lawrence Dominick Wollersheim-et csak Wolly-nak ismerik a régi szcientológusok. Azért ismerték meg a nevét, mert az övé volt a leghosszabb, legvadabb és legbrutálisabb bírósági per, amiben a Szcientológia valaha is részt vett. A Szcientológia egyház mély eszméivel átitatott legelkötelezettebb tagjai (Sea Org tagoknak hívják őket) azzal etetik meg az enyhébb szcientológus követőket, hogy sok pénz kell nekik a gonosz pszichiáterek, bankárok és média elleni harcra – akik el akarják pusztítani a szcientológiát -, ezért várnak olyan nagy összegeket tőlük. Csakhogy Wolly soha nem volt pszichiáter, sem bankár, sem újságíró. Ő egy jó ember, később pedig jó szcientológus volt. Azok közé tartozott, akik a legbrutálisabb módon harcoltak ellene.

Történt egy napon, hogy Wolly egyedül találta magát és egy lélekpusztító szörnnyel kellett szembeszállnia a nagy amerikai álom közepén.

szcientologia-burger-sf_copy.jpg

Kezdem a legelején. Wolly Milwaukee-ban nőtt fel, a madisoni egyetemen tanult Wisconsin-ban és a nyári szünetben Kaliforniába utazott. 1969-et írunk és ő ekkor kóstolt bele először a szcientológiába. Miközben sétált San Francisco egyik utcáján, egy mosolygós csinos fiatal lány lépett a közelébe és egy rövid beszélgetés során elmondta, hogy van egy olyan dolog, amit a fiatal srác biztosan meg szeretne ismerni. „18 éves vagy. Úgy gondolod, hogy szerencséd lesz.” – mesélte Wolly évtizedekkel később egy telefon interjúban, amelyet egy ismeretlen helyről adott.

1969-ben azon a könnyed sétálós napon követte a fiatal lányt egy irodába, ahol a lány átadta más szcientológusoknak, akik arra kérték, hogy töltsön ki egy „személyiség tesztet”. Ártatlannak tűnt a dolog és később ő maga is sok embert rávett ugyanerre az ártatlan tettre. „Mindegy volt mit válaszolok a tesztkérdésekre, úgyis azt mondják mindenkinek, hogy valami eléggé rosszul működik benned és ők meg tudják javítani” – elemezte később Wolly.

Hamarosan bekapta a horgot és otthagyta az egyetemet, mivel eldöntötte, hogy egy csomó pénzt fog keresni és befizeti a szcientológiának, hogy átmenjen a képességekhez vezető út titkos szintjein. Azt ígérik az új belépőknek, hogy ha megfelelően halad a vallás tanaiban, akkor nagyon sokat profitál majd – magasabb szinteken lévők megnövekedett IQ-ról beszélnek, látnokságról, a betegségekre való immunitásról és arról, hogy képes leszel szántszándékkal „elhagyni a tested”.

story-of-dianetics-and-scientology-classic_copy.jpg

L. Ron Hubbard, a sci-fi író vallásalapító leghíresebb könyve a Dianetika – a könyv, ami bevezet az ígéretek ismeretlen földjére. A szcientológusok úgy hiszik, hogy az „auditálásnak” nevezett eljárásokon el tudod érni ezeket a kívánatos állapotokat. Az ilyen eljárások során kitisztítják az elmédet fájdalmas, öntudatlan és negatív érzéseket okozó események lenyomataitól, amelyeket „engramoknak” neveznek, és az elméd tárolja őket. Ezek az események az „élet hegeiként” maradnak meg az elmédben, de ezzel a procedúrával visszanyered régen álmodott képességeidet és valódi önmagadat. Ha a „sérülések nyomait” kitisztítottad, akkor a szcientológiában ezt az állapotot „Clear” állapotnak nevezik. Csak mellékes megjegyzésként: ez a koncepció egyébként egyáltalán nem hangzik rosszul. Ki ne szeretne bemenni egy „bokszutcába” és levakarni az élet porát, gumikat cserélni, javítani kicsit a beállításokon és aztán megújultan visszaszállni a versenybe? Ha valami azt ígéri, hogy ezt képes biztosítani neked, akkor lehet, hogy te is elgondolkozol rajta, hiszen fiatal harcosként megfáradt vagy és úgy gondolod, hogy esetleg rád férne a „gyors szervíz”. Főleg, ha egy életbe ténylegesen belemerült, aktív ember vagy. Sokan kóstoltunk bele ebbe a kitűnően hangzó ígéret és elmélet miatt. Még azt sem mondom, hogy nem kapod meg ezeknek az ígéretnek legalább a negyedét (és ekkor nagyon kedves vagyok ezzel kapcsolatban). Az árat inkább nem említem. Ha valamit elvisznek abba az irányba, ahol a tevékenységnek túl sok lesz a nem kívánatos, káros mellékhatása (még akkor is, ha van gyógyító vagy pozitív hatása), attól fogva a társadalom kártékonynak fogja tartani. Ahogy ez történik a szcientológiával is világon.

Wolly tehát elindult a szcientológiában és aktívan kezdte az anyagok tanulmányozását és az eljárások használatát. Mint minden alacsony szinten lévő szcientológus, Wolly sem láthatta még sokáig, hogy később hogyan is fog folytatódni ez a játék, mivel a kezdő szinten lévő tagok elől titokban tartják a vallás még mélyebb és sokkal vadabbul hangzó elméleteit. A szcientológia „titkok őrzői” pedig gyakran - mint a kiherélt háremőrök - maguk sem elég tapasztaltak, így gőzük sincs, hogy mit is őriznek pontosan. De mivel titkos, őrizni kell. Senki nem érintheti, ezért biztosak abban, hogy valami nagyon értékes dologról van szó. Mert ezt a „ház ura” leírta, elmondta nekik és mivel úgy tűnik, hogy másokat is meggyőzött, ezért ők sem kételkednek egy percig sem abban, hogy mi is van a titkos hátsó „szobában”.

Hubbard mentálisan herélte ki a Sea Org tagokat.(a legelkötelezettebb szcientológus tagok csoportja) Azt írta nekik, hogy ha valaki megtudja a titkot felkészületlenül az bele is halhat. Legenyhébb következményként nagyon megbetegszik, tüdőgyulladást kap, ami napokon belül elviheti az illetőt. És mivel az öreg sokat látott filozófus sok korábban írott anyaga hihető és logikusan hangzik, ennél az írásánál már nem kételkedtek a mély meggyőződéses, lojális követők. Ezért sok Sea Org tag maga sem kívánta csak úgy megnézni a „titkot” és másokat sem engedett a közelébe. Ez innentől fogva küldetéssé vált a Sea Org tagok számára. Aki pedig már ismerte a „titkot”, az nem beszélhetett róla, mert ez főbenjáró bűn lenne a szektában – a guru utasításai és intelmei szerint.

Meddig mennek el az emberek a saját vezetőik által titkossá tett anyagok védelmében?

Kicsit előre ugrunk az időben 1985-be, 16 évvel azután, hogy Wolly belépett az új vallás kapuján.

1985 novemberének elején a Lawrence Wollersheim kontra kaliforniai Szcientológia Egyház tárgyalása napján a Los Angeles belvárosában lévő bírósági épület előtt egy szcientológus óriás flash-mob esemény következett be.

stanleymoskcourt.jpeg

A legfelsőbb bíróságon Alfred L. Margolis bíró a pert megelőző tárgyalás folyamán úgy határozott, hogy a titkosított szcientológus hitanyagokat a tárgyalás nyilvános peranyagai közé kell tenni. Röviddel ezután 1500 szcientológus lepte el a bírósági titkári iroda bejáratát, ahol is meg akarták akadályozni, hogy bárki előttük kikérhesse a bírósági ügy iratait, az addig évtizedeken át titkos anyagokkal együtt. Szándékuk szerint semmiképpen nem kerülhetett nyilvánosságra a veszélyes és titkos hitanyag és úgy tűnt, hogy készek az életük árán is megvédeni. Nagyobb szcientológus tömeg hömpölygött az általában csendesebb bírósági épületnél, küldetésre készen…

Az élet játékai, avagy a „Játszmák”

A kései időkben sokat rejtőzködő vallásalapító Hubbard azt mondta, hogy az élet az egy „Játszma”. Minden tevékenység az életben egy játszma. Minden játszmának van szabadsága, vannak akadályok benne és van célja. Ez egy fontos, egyszerű alaptézis a szcientológiában, amelyből sok „eljárás” származik (néha mondott tényleg nagyon egyszerűeket és eszeseket az öreg). Ő ezért az elméletért még nem kapott Nobel-díjat, mint a néhány hete autóbalesetben elhunyt híres matematikus John Nash a „játszma elméletéért”, de filozófiai szempontból a szcientológus guru eme megközelítése elég hasznos tud lenni az élet megértéséhez. És ahhoz, hogy megértsd, mivel kábította Hubbard a szcientológusokat és mivel kábítja a mai napig is őket.

Hubbard az 1950-es évek közepén, egyik „Játszmákról” tartott előadásában egy magyarázatként lefestette azt a jelenetet, amikor a „zsidók vallásának játszmáját” egy személy úgy tette ártatlanul tönkre, hogy hirtelen megjelent. Ő Jézus volt. Semmi komoly nem történt, csupán a megváltó teljes mivoltában megjelent – felbukkant a semmiből és nem nagyon akart távozni. Ez óriási problémát okozott akkoriban a zsidó embereknek és a vallásnak, mivel - ahogy Hubbard magyarázta az előadásában - a zsidó vallás hosszú „játszmája” a judaizmusban az, hogy „várják a megváltót”: „El fog jönni és nekünk várnunk kell őt. A vallás nagyon érdekes része a várakozás volt maga” - magyarázta. És tényleg. Sokszor érezhetted már pl. Karácsony előtt, hogy a várakozás és készülődés sokkal izgalmasabb, mint maga az esemény a Szent Este. És ezt a várakozásos, készülődéses játszmát akkor már évszázadok óta sikeresen és boldogan játszották a zsidó vallásban. A várakozás és készülődés századokon át folyt. „Ki is ronthatná el ezt a boldogan zajló játékot?” - tette fel a kérdést az elme-mester sci-fi író a követőinek. Abban a pillanatban, ahogy a megváltó megérkezik, a játszmának vége. Még mai napig is kérdéses talán, hogy Jézusnak pontosan miért kellett egy kereszten végeznie, de Hubbard erre a kis apróságra vezette vissza a magasztos személy ilyen módú eltávolítását az élők sorából: „mivel az volt a bűne, hogy megjelent és jelen volt, tönkre tette sok ember játékát”. Hubbard az előadásában kifejtette, hogy az egyik legnagyobb bűn, amit elkövethetsz ebben az univerzumban az, hogy „jelen vagy”. A második legnagyobb bűnnek tartott dolgot ebben az univerzumban akkor követed el ha „kommunikálsz” – magyarázta ki a vallásalapító. Ez a két legfőbb eredendő bűn. Érted már miért vannak nagy bajban a világon mindenütt az újságírók, a tudósítók és a történeteket kiszivárogtatók? - mint én több más bloggerrel egyetemben:) Mi mind bűnösök vagyunk e teória szerint. De melyik vallásban nem vagyunk mind bűnösök? Talán a matematikában.

Ez a melléktörténet viszont mást is bemutat a „Játszmákon” kívül. Például azt, hogy a szcientológusok megsértődnek, mikor kinevetik a vallásukat, vagy ha valaki viccet csinál belőle. Ugyanakkor Hubbard az előadásaiban sokszor festett le más vallásokat, vezetőket, mozgalmakat nevetségesen egyszerűnek. Mielőtt bedőlnél annak, hogy a szegény szcientológus vallást miért teszik nevetségessé mindenhol jó ha tudod, hogy Hubbard szinte egy vallást vagy mozgalmat sem hagyott ki a poénkodásból.

Például ilyeneket lökött el az öreg az előadásaiban más vallásokról:

„A különbség a muzulmánok és a katolikusok között csak annyi, hogy más módon mennek vécére.”- L. Ron Hubbard

(Hangfelvételen meghallgathatod a fenti idézetet itt) Gondolod, hogy ezeket a Hubbard előadásokat egyszeri magyar szcientológusok ismerik? Nem nagyon, mivel a szcientológusok nagy része a szcientológián belül is nagyon képzetlen. Sokszor csak alapszintű tanfolyamokat végeznek el, mint pl. „hogyan találd meg a környezetedben, családodban az elnyomó, anti-szociális személyt” vagy „tanuld meg, hogy kell tanulni tanfolyamot”. Ezzel szemben sokat szaunáznak, de mindeközben elég kevés valóban értékes dolgot tanulnak. A témát jobban ismerők szerint egy átlag szcientológus Hubbard anyagainak feldolgozásában csak 2%-ig jut el. Ami szerintem nem is baj.

xenu.jpg

A Tűzfal lángra lobbantja az életet Los Angeles-i bíróságon, ami tönkreteszi a 25 éve zajló szcientológus játszmát

Visszatérve a történet fő szálához. 1985. november 1-én a Szcientológia kontra Larry Wollersheim per a drámai csúcspontjához érkezett. Azon a bizonyos napon, amikor a bíró Los Angelesben úgy döntött, hogy nyilvános iratanyag közé kerülnek a szcientológusok évtizedeken át őrzött, legféltettebb és legmélyebb, magas szintű hittételei, a szcientológusok megrettentek.

Hubbard a filozófus vallási guru szó szerint a következőket írta a legmélyebben őrzött hitanyag mellé a szcientológusoknak és Sea Org tagoknak:

„Ennek a szektornak az anyaga annyira gonosz és gondosan úgy lett elrendezve, hogy képes bárkit megölni, aki felfedezi annak igazságát… Teljesen biztos vagyok abban, hogy én voltam az első, aki valaha is túlélte a próbálkozást, hogy ehhez az anyaghoz hozzáférjen.” Ezt a szintet Hubbard a szcientológiában az első Tűzfalnak nevezte el, amin ő vezeti át a követőket.

Szcientológusok százait riasztotta az „egyház”, hogy menjenek a bíróság épületéhez, nehogy valamiféle egyszerű halandó hozzáférhessen a most már egyébként legálisan bíróságon kikérhető anyagokhoz, hiszen azok a Tűzfal misztikusan „égető” részletei voltak. A szcientológusok úgy vélték, hogy katasztrofális következményekkel járna ez a vallás számára, valamint tömegkatasztrófát okozna a földi ember számára, mivel olyanok olvasnák az anyagokat, akik nincsenek felkészítve ilyen szintű írások befogadására. Ha tehették volna, a bírót ott nyomban tömeggyilkosként ítélték volna el emiatt a „felelőtlen” döntés miatt.

titkos-anyagok-spy-03.jpg

1985. november 1-én péntek délután, a bíró a nyilvános peranyagokhoz rendelte a Szcientológia itt érintett anyagait, ami annyit jelentett, hogy november 4-én hétfő reggel 9 órától bárki, aki kikérte a peranyagot a bíróságon hozzájuthatott volna ehhez az igen lélekölő dokumentumokhoz. Eljött a hétfő reggel és a bírósági épület 3 teljes emeletét kb. 1500 szcientológus lepte el, akik senki mást nem engedtek a sorba, hogy rajtuk kívül senki ne tudjon még a titkársági ajtó közelébe sem jutni. A szcientológusok egész nap egyenként kérték ki az anyagot másolásra. Persze nem másolni akarták, csupán mivel egy példány létezett belőlük, amíg az náluk volt, másnak nem volt esélye kikérni azokat. Így képesek voltak megakadályozni az egyszerű emberek halálát. Magyarul meg akarták védeni a földlakókat, nehogy elolvassák a „gyilkos anyagot”.

Fokozva a jelenlétet, az épület előtt seregnyi odacsődített szcientológus tüntetett, körbe-körbe sétálva táblákkal egy mondatot skandálva: „Egy lyukas garast se Wollersheimnek! Egy lyukas garast se Wollersheimnek!” (No one thin dime to Wollersheim!)

Talán telepátia - ki tudja -, de éppen most, amikor magyarul újraírom ezt a cikket felhívott egy barátom, aki akkoriban Los Angelesben élt és aktív szcientológus volt. Elmesélte, hogy ő is részt vett azon a tüntetésen és táblával a kezében sétált, kiabált a bírósági épület előtt. Kérdeztem tőle: „Tudtad akkoriban, hogy ki volt Wolly és hogy ő is szcientológus volt előtte? – Nem, abszolút nem tudtam, hogy ki ellen tüntetünk ott aznap ” - válaszolta. Ma már ő is aktívan Szcientológia ellenes.

Eközben a Szcientológia – nem szcientológus, de nagyon jól fizetett - ügyvédei beadtak egy indítványt, amelyben kérték a bírót, hogy pecsételtesse le a titkos anyagot, mivel annak nyilvánossága sérti a Szcientológia vallásszabadságát.

Kora estére a bíró elfogadta az indítványt és ismét lezártatta, lepecsételtette ezeket a dokumentumokat, majd külön is választotta a nyilvános peranyagtól.

Jeff Pomerantz (színész), a Szcientológia akkori szóvivője az újságíróknak hétfőn este elmondta, hogy „a Szcientológia ügyvédeinek stratégiája arra irányult, hogy biztonságban tartsák a Szcientológia hitanyagait… A vallásokat nem terjeszthetik bírósági tárgyalótermekben.”

Kedd reggel Kalifornia egy új napra ébredt. A Los Angeles Times korán reggel egy teljes oldalas riportban hozta le a teljes titkos, szent anyagot, mivel egy szemfüles újságírójuk megszerezte még a lepecsételés előtt a dokumentum egy másolatát.

És ekkor az angyalok városában az újságos bódék és hot-dog árusok polcain feltárult az Univerzum addig titkos igazsága, amely millió évekre romba döntötte az ezen a bolygón élő embereket – a vallásalapító guru által feltárt anyag szerint. A történetről valószínűleg már te is hallottál, mivel azóta a világon 100 milliók olvasták. 75 millió évvel ezelőtt élt egy galaktikus hadvezér, akit Xenunak hívtak. Ő volt a 76 bolygóból álló galaktikus konföderáció helytartója, aki az emberiség őrültségét okozta – legalábbis a Szcientológia atyja szerint. Ez a Szcientológia OT3 szint anyaga – A Tűzfal.

Itt megnézheted feldolgozásban az egészet, ha nem félsz és esetleg korábban nem láttad volna. A South Park – „A klozetba ragadva – Tom Cruise-zal” című epizódjában dolgozták fel 2005-ben

Abban az esetben, ha nincs időd megnézni eme titkos anyag South Park-os feldolgozását, leírom röviden:

Xenu egy 76 bolygóból álló galaktikus konföderáció uralkodója volt, amely bolygók közé a Teegeeach (mai nevén Föld) is tartozott. Xenu nagyúr, a konföderáció népességének megritkítására a bolygólakókat galád módon behívatta, módszeresen elkábította és lefagyasztotta őket, aztán DC8-as repülőgépekhez hasonló űrhajókkal a Teegeeach-re szállították az így befogott populáció egy részét. Ezután thermo-nukleáris bombákkal robbantotta fel őket a Földön. Az így kiszálló lelkeket összefogdosták és aberrációt előidéző dolgokat ültettek beléjük, mint például Jézus képét a kereszten. Ezek a lelkek 75 millió éve élnek így őrülten a Föld bolygón és minden ember testében sok százával vannak megtelepedve. A szcientológiában az első Tűzfal (OT3) szinten ezeket az idegen lényeket kell kezelned, elűznöd.

A történet második részét itt olvashatod.

 

A titok Hubbard eredeti kézírásával, amelyet a követőknek adnak, ha eljutnak erre a szintre

ot3image-e1386636041711.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr317522422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pajerich 2015.06.08. 17:52:54

Majdnem végigolvastam, de aztán aztán inkább mégsem.

Sir Galahad 2015.06.08. 18:16:10

Én végigolvastam. Igazából a vége volt a szórakoztató, ahol összefoglalták az úgymond hittételeket, a többi sajnos unalmas.

Benedith 2015.06.08. 18:52:24

A téma jó lenne, csak a bloggernek még kéne tanulnia írni. Én sem tudtam végigolvasni, rengeteg a sallang és nagyon csapongó az írás. Rohadtul nincs időm és kedvem ennyi rizsát elolvasni. :D

Dr_utcai_arcos 2015.06.08. 19:18:12

Hát igen, nem egy twitter hosszúságú....pff. Köszi blogger, szerintem jó volt és végig olvasni is megéri.

kvadrillio 2015.06.08. 19:23:03

BETEG SZEKTÁK, BETEG EMBEREKET GYŰJTENEK EGYBE VAGY TESZNEK BETEGGÉ.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2015.06.08. 20:52:08

"Például ilyeneket szórt el az öreg"
"A témát jobban ismerők szerint egy átlag szcientológus Hubbard anyagainak feldolgozásában csak 2%-ig jut el."

Szinte úgy jön le nekem, hogy jó öreg L. Ron Hubbard jó dolgokat tanított, csak a pénzéhes egyház kizsákmányolja a saját prófétáját.

Nem.

L. Ron Hubbard egy csaló szarházi volt, aki létrehozott egy egyházat, mert felismerte, hogy az a nagy biznisz. Összeollózott egy csomó pszichológiai közhelyet, amit eladott. Később egyre jobban kitört rajta az elmebetegsége, és egy szerencsétlen nyomorultként halt meg.
Az "öreg" egy csaló szarházi, és maga a szci egyház ia fejétől rohadt már az elejétől fogva, nem időközben romlott el.

William Kidd 2015.06.08. 21:39:31

Van Magyarorszagon is egy ilyen kozveszelyes szekta, a Hit Gyulekezete. A vezetoje multimilliardossa valt az agymosott es megfelemlitett hivek penzen. Erdekes modon tortenelmi egyhazza nyilvanitottak... Van egy erdekes konyv is egy hasonloan orult palitol, aki nyakig belemelyedt a gyulekezetbe, de mentalisan nem sikerult kihevernie a tortenteket. Bartus Laszlo: Fesz van, betekintest nyujt a szekta hetkoznapjaiba es mukodesebe.

munyianya 2015.06.09. 12:00:55

Hát ez nem semmi hosszúságú írás! Azért sikerült a végére érnem:) Stilisztika ide vagy oda, amit ír, az mélységesen felháborít! Egyébként szerintem a blogger nem hazánk fia, mert láthatóan töri picit a magyart (de erről majd nyilatkozik, ha akar) és nyilván nem fog Pulitzer-díjat kapni, de istenem, ez csak egy blog, nem a Magyar Irodalomterápiás Társaság oldala:)))) – mindegy is, engem nem zavar, csak a lényeg jöjjön le, olvastam ennél sokkal bénábbat is. Véletlenül akadtam rá erre a blogra, addig gőzöm sem volt a szcientológiáról. De most, hogy egyre tájékozottabb vagyok témában, nyitott szemmel-füllel fogok járni, és bárki, aki a környezetemben kicsit is „szci-gyanús”, azonnal nekiállok lebeszélni róla! Tuti nem leszek elsőre olyan fantázia dús az érvelésnél, mint Hubbard, de én legalább nem kokózom meg szívom szét az agyam és írom le a képzelgésem szörnyeit – majd adom el jó pénzért! Őrület!! Osztom ahol tudom!

Dr_utcai_arcos 2015.06.09. 14:22:22

@munyianya: (viszonylag hamar "lejön", hogy nem itthon él, említi is valahol, hogy angolból éppen most fordítja a dolgokat.)

munyianya 2015.06.16. 07:34:27

@Dr_utcai_arcos: jaaa bocsi, ezen láthatóan átsiklottam. Na ugye!:))) Köszi!
süti beállítások módosítása