Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Michael Fairman interjú a Szcientológia zaklatásairól – Mi az a “Fair Game”? (Tudomásjelentés 3)

2015. április 30. - Ants Group

scientology-knowledge-report_-c.jpg

Kezdjük a mai rövid és elgondolkodtató videóval, aztán írok pár dolgot a témát illetően:

Ez az írásom megint csak kissé furának tűnhet azoknak, akik nem voltak soha a szcientológiában.

A “Fair Game” egy angol kifejezés, amit egyszerűen csak úgy lehetne lefordítani magyarra, hogy “szabad préda”. Pontosan, mint egy vadászaton a szabad préda, amire mindenki vadászhat, szinte korlátozás nélkül.

Az eredeti angol jelentés szerint, ha valamire vagy valakire azt mondják, hogy “Fair Game” akkor azt arra a zsákmányra mondják, amit jogosan lehet szabadon üldözni, vadászni, a vadász sport bizonyos szabályai szerint. A kifejezés másik jelentése szerint, ezt olyan valakire vagy valamire használják, akiből/amiből viccet lehet csinálni, vagy teljesen ki lehet használni azt a személyt vagy csoportot(akár egy szervezetet…).

Hogy kerül ez a kifejezés a szcientológiába? A legtöbb nagyon aktív és mézes-mázas szcientológus talán még nem is hallott erről a szcientológiában, mivel csak az “út a boldogsághoz” füzetecskét és a “gondolkodás alapjai” című könyvet olvasták Hubbardtól. Sokan viszont, akik nem a szcientológia egyház tagjai, már sokat hallottak erről.

1967. október 18-án Hubbard kiadott egy iránylevelet a különböző “alacsony etikai állapotokban” lévő személyek büntetésével kapcsolatban és ebben az iránylevélben fejtette ki azt, hogy “ha valaki a szcientológia ellensége, akkor az ‘Szabad Préda’ (vagyis Fair Game). Tehát egy szcientológus megfoszthatja vagyonától, bármilyen módon árthat neki és megkárosíthatja, anélkül, hogy ez bármilyen büntetést vonna maga után a szcientológiában. A “szabad prédának titulált ember” eme irányelv alapján egy szcientológus által átverhető, beperelhető, becsapható vagy akár el is pusztítható” - tette hozzá Mr. Hubbard az iránylevelében (1965 márciusban és decemberben már kiadott egyébként erről egy részletes iránylevelet. Nem annyira lényeges, csak a pontosság kedvéért).

Ez a Mr. Hubbard egy nagyszerű ember volt egyébként.

Namost, 1 évre rá, 1968. október 21-én kiadott egy újabb iránylevelet Mr. Hubbard, ami miatt úgy tűnt sok ember számára, hogy az előbbi “Fair Game” “Szabad Préda” dolgot visszavonta volna. Nagyon trükkösen az újabb iránylevél címe “A SZABAD PRÉDA ELTÖRLÉSE” lett. (angolul: CANCELLATION OF FAIR GAME)

Ennek ellenére, ha valaki figyelmesen elolvassa ez utóbbi iránylevelet, az elég világosan kifejezi, hogy a “szabad prédának kijelölés lett eltörölve ” nem pedig maga a “szabad préda” szemben elvárt viselkedés vagy bánásmód. Ami kb. annyit jelent, hogy nyilvánosan mostantól nem mondjuk ki, hogy valaki “szabad préda” a szcientológusok számára, de ha valaki ellensége a szcientológiának, akkor ne felejtsétek el, hogy mit kell vele tenni és hogy kell vele bánni. Ami annyit is jelent, hogy valószínűleg szólt valaki Mr. Hubbard-nak, hogy azért ne hülyüljön meg annyira és vélhetően felvilágosította valaki az öregurat, hogy a korábbi “Fair Game”-et tartalmazó iránylevelével a közönségkapcsolatokat ássa alá éppen, ami nem vetett túl jó fényt az egyébként sem annyira népszerű “egyházra”, vagyis erre a már akkoriban is több mint furcsa szektára.

Ha nagyon kegyesek akarunk lenni Hubbardhoz és a szcientológia egyház tagjaihoz, akkor azt mondhatnánk, hogy semmi probléma, Hubbard csak leírta nekik a “szemet szemért, fogat fogért” irányelvet szcientológus nyelvezetben. Viszont én nem akarok annyira kegyes lenni most, egyszerűen csak kijelentem, hogy ilyen bugyuta irányelvek fogják teljes mértékben elpusztítani a szcientológiát és azok téves, megszállott használata.

Egyszóval Hubbard saját maga nyírja ki a saját szervezetét “kitűnő” irányelveivel, melyek egyébként is csak óriási zűrzavart okoznak a szcientológia egyházban - legalábbis ahogy én tapasztaltam. Ezt az előző 20 év valós statisztikái mégjobban alátámasztják, szóval most nem fogom ezt magyarázni. De le fogom írni később, hogy pontosan mire gondolok itt. Valószínűleg minden olvasónak megvannak erről a saját tapasztalatai is egyébként. A legrosszabb ennél a pontnál, hogy minél haladóbb szervezetbe mész a szcientológiában, annál nagyobb fejetlenséget és a világtól teljesen elrugaszkodott dolgokat fogsz tapasztalni, ami önmagában elég nagy kárt okoz neked, mint a szcientológia közönség tagjának, ha egy ilyen "szervezetben" töltesz el egy kis időt.

1967. Ez ugyanaz az év volt, amikor Hubbard kijött az “OT III” híres és “nagyon titkos” anyagával, amivel szerinte még ölni is lehet. Ezt már mindenki jól ismeri, ez a világhírű Xenu sztori. Ez annyira titkos, hogy az egész világ ezen röhög 2006 óta, miután a South Park megrajzfilmesítette az egészet.

Nagyon nehéz eldöntenem, hogy melyik okozott több kárt eddig a szcientológiának, a Xenu sztori vagy a “Fair Game” irányelv.

Annyi biztos, hogy kicsit gyengébb logikával rendelkező szcientológusok még mindig ragaszkodnak mindkét zseniális Hubbard kreációhoz és könnyen kitalálhatod, hogy hova is fognak ezek a dolgok vezetni…

A szcientológia messze-messze nem annyira zseniális, mint amennyire elsőre sok embernek tűnik. Sokkal több jól hangzó igéret és precízen kidolgozott, embereket csőbehúzó elképzelés van benne, mint a valódi és értékes végtermék. És pontosan ez az ami meg fogja ölni ezt a “vallást”, “egyházat” végül ebben a formájában. 

squirrelbusters-5-cop.jpg

Amit nem képesek ezek az egyházban robotként működő szcientológusok felfogni, hogy a harc, a "Fair game" ma már nem a pszcihiáterek és Hubbard paranoiás agyrémei ellen folyik, hanem korábbi szcientológusok ellen. Clearek, OT-k, Class4, Class5, Class6, Class8, Class9 és Class XII-es auditorok és jól képzett, korábbi, tapasztalt szcientológusokkal szemben próbálnak alkalmazni olyan irányelveket, kezelést és bánásmódot, ami nem erre lett elsősorban kitalálva, vagy egyáltalán nem lehetne ezt alkalmazni ezekkel az emberekkel szemben. Az egyház elég bugyuta módon olyan irányelveket és utasításokat követ ma, 2015-ben, melyek abszolúte nem lennének alkalmazhatóak a jelenlegi szituációkra, de nincs másuk sajnos. Ez pedig egyértelműen a további zsugorodást és végül a teljes bukást fogja eredményezni a szcientológia egyház számára.

Manapság éppen csak az előző 2-3 évtized alatt felhalmozott 2-3 milliárd dolláros eszközállományuk menti meg őket, de ez nem lesz életbiztosítás a számukra. Ahhoz gondolkozni és viselkedni kellene megtanulniuk. Ahhoz friss irányelvek kellenének. Ahhoz talán egy teljesen új Híd kellene. De ki tudja, hogy az hova vezetne.

Ez csak egy kaland, ahogy Hubbard még az elején sugallta...(avagy, ha problémád van, fáradj a kasszához...)

 

A mai bónusz videó :)

A mára már klasszikus South Park rész - a szcientológiáról

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr337414740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zdanee 2015.05.01. 12:45:08

Most sajnáljuk? Hulljon a férgese! Hogy lehet felgyorsítani a bukást?

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.05.01. 12:50:56

Gyorsítás? :) Segítheted elég erősen, ha megosztod a facebookon a híreket. Thanks a lot my friend! :)
;)

kvadrillio 2015.05.01. 13:48:43

...jahhhh...most ment a cool tévén egy szektás film Medicopter 117....a SZEKTA-VEZÉR BEHÜLYÍTETT JÓPÁR EMBERKÉT, HOGY MEGÖLJÉK MAGUKAT EGY HIT-ÉRT, HOGY EZZEL MAJD MEGVÁLTOZTATJÁK A VILÁGOT...ÉS ALÁAKNÁZTA A TERÜLETET IS...EZ A BAROM SZEKTA-VEZÉR.....AZTÁN ELSŐNEK FŐBELŐTTE MAGÁT, A TÖBBIEKET MEG MEGMENTETTÉK A MEDICOPTERES MENTŐSÖK...
...AZ JUTOTT ESZEMBE, HOGY A MAI PÁRTOK IS CSAK SZEKTÁK, VEZETŐIK PEDIG A SZEKTA-VEZÉREK......, AKIK A KÖVETŐIK, AZOK PEDIG A BEHÜLYÍTETTEK....nem változott semmi ezen a bolygón sok ezer év alatt sem !!! :O)))))))))

fenyőgerenda 2015.08.16. 10:09:29

Eredeti iránylevél szöveg: www.xenu.net/fairgame-e.html

Kering a neten egy scannelt 1972-es utasítás, miszerint a felsorolt 12 emberrel szemben él a FAIR GAME, és bárki, aki összefut velük, alkalmaznia kell az R2-45-ös eljárást.
data.hu/get/9016792/Fair_GameR2-45_HCO1968.jpg

Ezek állnak benne:

A felsorolt emberek magas szintű anyagokat megváltoztatva hoztak nyilvánosságra, ezért SP-vé deklarálja őket, azaz minden kitüntetésüktől megfosztja.
Ellopták vagy meghamisították ezeket az anyagokat, hogy így elembajt és halált okozzanak.
További vádak: sikkasztás. Az emberiség, a bolygó és minden életforma ellenségeivé váltak.
Fair Game (Szabad Préda)
Soha nem kaphatnak amnesztiát.
Bármely Sea Org tag aki találkozik velük, az R2-45-ös Auditálási eljárást kell hogy végrehajtsa rajtuk. Minden múltbeli bűnüket fel kell fedni, és bíróság elé tárni

Ami az R2-45-ös eljárást illeti, állítólag egyenlő azzal, hogy fejbelövik az illetőt egy Colt 45-össel. Egyesek szerint ez nem is létező eljárás, de Hubbard állítólag viccelődött ezzel egyszer egy előadásán, amikor is elővett egy Colt-ot és a padlóba lőtt, miközben erről az eljárásról beszélt.

scientologymyths.wordpress.com/2008/02/17/does-scientology-have-a-procedure-called-r2-45-which-means-to-shoot-someone-in-the-head/

Érdekes, hogy állítólag "Az emberi képesség megteremtése" (Creation Of Human Abylity c. könyvben is szerepel, és miközben minden eljárás szépen le van írva a könyvben, ez az egy nem, mindössze egy sejtelmes mondatból áll az egész, ami arról szól, hogy ez a leghatékonyabb exteriorizációs (a thetán (lélek) kiszabadulása a test börtönéből) eljárás, csak a társadalom sajnos elítéli.

data.hu/get/9016836/cha-r2-45.jpg

Találtam egy ilyet is a neten, mindenki döntse el, mit kezd vele: az 1968-as Auditor magazinban megjelent utasítás, mely szerint a felsorolt 4 emberrel szemben ezt az irányelvet kell alkalmazni:
data.hu/get/9016793/R2-45_Auditor_magazin_1968.jpg

fenyőgerenda 2015.08.26. 09:07:41

A fenti dolgokhoz a data.hu-s linkek helyett ezeket ajánlom, ugyanis fentiek egy idő után törlődnek.
A neten megtalálható az állítólag eredeti iránylevél szöveg: www.xenu.net/fairgame-e.html

"Kering a neten egy scannelt 1972-es utasítás is, miszerint a felsorolt 12 emberrel szemben él a FAIR GAME, és bárki, aki összefut velük, alkalmaznia kell az R2-45-ös eljárást."
imagizer.imageshack.us/a/img28/9857/r245b.jpg

"Ami az R2-45-ös eljárást illeti, állítólag egyenlő azzal, hogy fejbelövik az illetőt egy Colt 45-össel. Egyesek szerint ez nem is létező eljárás, de Hubbard állítólag viccelődött ezzel egyszer egy előadásán, amikor is elővett egy Colt-ot és a padlóba lőtt, miközben erről az eljárásról beszélt."

scientologymyths.wordpress.com/2008/02/17/does-scientology-have-a-procedure-called-r2-45-which-means-to-shoot-someone-in-the-head/

"Érdekes, hogy állítólag „Az emberi képesség megteremtése” (Creation Of Human Abylity c. könyvben is szerepel, és miközben minden eljárás szépen le van írva a könyvben, ez az egy nem, mindössze egy sejtelmes mondatból áll az egész, ami arról szól, hogy ez a leghatékonyabb exteriorizációs (a thetán (lélek) kiszabadulása a test börtönéből) eljárás, csak a társadalom sajnos elítéli."

theapolloseries.blogspot.hu/2015/07/from-mcclaughrys-blog.html
süti beállítások módosítása