Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

Mi az az egymilliárd év a szcientológiában?

Miért van az, hogy amikor egy szcientológussal beszélsz, teljesen hülyének kezded magad érezni?

2018. április 22. - Ants Group

ark_aberration.jpg

Hú, de nagyon régen írtam új bejegyzést ebbe a blogba. A legfőbb oka az, hogy a szcientológia annyira jelentéktelen, hogy egyszerűen nem érdemes írni róla. Most azért egy rövidet mégis. :)

Legtöbbször, ha beszélek régebbi, szcientológiában megismert barátaimmal, megemlítem nekik saját tapasztalatként, hogy a szcientológia összegyűjti a világ leghülyébb embereit (vagy a leghülyébbet csinálja belőlük) és ezt a lehetséges legprofibb módon teszi. A legteljesebb mértékben kimerítve és kihasználva az emberi butaságot. Miért és hogyan?

Tovább

Lawrence Wollersheim - Az ígéretek ismeretlen földjén - 1. rész

Az ember, aki több milliárdos Jackpot-ot nyert el a szcientológiától - Az első Tűzfal

wollerhseim-main20_copy.jpg

„Ez a történet annyira őrült és megdöbbentő, hogy megértelek, ha az elolvasása végén - a hétköznapjaidból kiszakadva – teljesen sokkolva, kissé meredten ülsz majd a monitor előtt. Nem a te hibád. Én csak előre figyelmeztettelek.” – a blogger

Amerikában drága bírósági perek zajlanak. Tudod, hogy melyik polgári per volt a legdrágább Los Angeles történelmében? Igazad van, már megint a témánál vagyunk. Persze, hogy a Szcientológia vesztette el az angyalok városának legnagyobb és valaha volt legdrágább polgári perét. Lehet, hogy ez azért történt, mert nem is annyira angyalok, mint amennyire annak szeretnének tűnni. Még a “Juice” O.J. Simpson perén is túltettek, pedig ő sem volt egy egyszerű eset. Na de kérem, milyen vallás az, amelyik a “focista feleséges, szeretős, rajtaütős, megkéselős, mindezt megúszós” O. J. Simpsonnal verseng a leghírhedtebb bírósági perek címért?

Tovább

Lawrence Wollersheim - Az ígéretek ismeretlen földjén - 2. rész

Az ember, aki több milliárdos Jackpot-ot nyert el a szcientológiától - A második Tűzfal

wollerhseim-main20_copy.jpg

Az első részt itt olvashatod!

Wolly megzakkan, betolja az „all-in-t” és elnyer 8 milliárd forintot a szcientológiától. Közben Tom Cruise örökre lesre fut a foci istennél. Mi pedig átmegyünk a második Tűzfalon.

Wolly 8 milliárd forintot érő Szcientológia Jackpot-ja ekkor még nem hullott ki a gépből. Hadd meséljem el a sztorit teljes egészében.

Tovább

Lawrence Wollersheim - Az ígéretek ismeretlen földjén - 3. rész

Az ember, aki több milliárdos Jackpot-ot nyert el a szcientológiától - A Jackpot

wollerhseim-main20_copy.jpg

A Szcientológia legszemérmetlenebb trükkjei a bírósági perekben. A szcientológusok bedobják Travoltát, aztán a törölközőt is. Végül Wolly „hazafut” és viszi a lesoványított kasszát.

A történet előző két részét érdemes megismerni mielőtt valaki elolvasná ezt a részt. A történet 1969-ben kezdődött, 2002-ben ért el egy nyugvópontra.

Valószínűleg nem hallottad még ezt mondást, de volt Szcientológusok között ez a mondás járja: „Egyetlen dolog van, ami a Szcientológiában valóban működik: a felbérelt ügyvédek.”

Tovább

Paulette Cooper – A megtörhetetlen ARANYOS HÖLGY

Akinek a szcientológia 15 év börtönt intézett

main-unbreakable-miss-lovely-szcientologia.jpg

A megtörhetetlen „Miss Lovely”. A hölgy, aki már akkor harcolt a szcientológia ellen, amikor még senki nem mert.

„Nem fogod elhinni, de írhatsz olyat, amit néhány csoport nem engedélyez és ezután az életed negyede romba dől. Tudom, mert velem ez megtörtént” – Paulette Cooper

Paulette Cooper soha nem volt szcientológus. Egy fiatal újságíró lány volt, aki belenézett a szcientológia témájába a tanulmányai miatt, hogy megértse, miről is van szó. Az egész 1970 körül kezdődött.

Ez az a különleges történet, amely úgy hiszem, nem maradhat ki a blogomból. Valószínűleg sokan lesznek olyanok, akik életükben először olvassák ezt a fordulatos, egyben úgy gondolom, nagyon is inspiráló történetet, mely egy mostanra már híressé vált lányról szól, akinek az élete a szcientológiával évtizedeket ível át és egy kemény harcot és női jellemet ismerhetsz meg belőle. A még csak néhány napja megjelent könyvből - amely Paulette életét dolgozza fel, - szeretnék nektek most egy kis ízelítőt és inspirációt adni.

konyv-unbreakabla-miss-lovely-paulette-cooper-szcientologia_copy.jpg

Manapság azt mondani a szcientológiáról, hogy egy hátborzongató és dilis egyház, semmi újdonságot nem okozna szinte senkinek. Már elég unalmas is ezt leírni milliomodjára, vagy olvasni nap, mint nap, a világ valamelyik pontján. Ezt manapság szinte mindenki jól tudja és senki nem hatódik már meg ettől. Nem volt ez mindíg így.

Tovább

A Michael Kors - a Szcientológia, a szőke nő és a mai befektetői elemzés

mk-main.jpg

Kimondhatjuk, hogy a Michael Kors a szőke nő szcientológiája. Nem tudom, kinek rosszabb ez, egy szőke nőnek vagy egy szcientológusnak? Igen, néha az ember arra ébred, hogy megvilágosodott, más szóval Clearré vált és minden kitisztult az élettel kapcsolatban.

Egy szőke nő jóval okosabb és életrevalóbb, mint manapság egy szcientológus. Ez nem egy vélemény, ez egy empirikus tény. Ráadásul a legtöbb szőke nő eredetileg nem is szőke. Szóval, sok olyan nagyon is okos nő van, aki csak szőkének álcázza magát. De erre már te is rájöhettél. A dolgok manapság olyan gyorsan kopnak el, mint a szőke nős viccek.

2012-ben, ha nő voltál és tulajdonosa lettél egy Michael Kors táskának, akkor kb. átmentél ugyanazon az eufórikus érzésen, mint amikor egy utcáról beesett mini-szcientológus Clearré válik a szcientológiában.

Tovább

Bajban a szcientológia drogkezelés – A Narconon botrányok

narconon-main3_copy.jpg

Az amerikai Igazságügyi Szakértők Nemzeti Szövetsége (NAFC) pert indított a Narconon International ellen (A Narconon International a szcientológia egyik különálló drog rehabilitációs szervezete, amely az L. Ron Hubbard által kidolgozott eljárások alapján drogkezelést végez, helyesebben, inkább csak próbál végezni drogkezelést sok országban a világon ).

Az igazságügyi szakértők azért indították a pert, mert a Narconon az Igazságügyi Szakértők Nemzeti Szövetségének logóját (NAFC logó) mindenféle engedély és hozzájárulás nélkül használta a weboldalain, esetleg kiadványain, azt sugallva ezzel, hogy a Narconon eljárásai az igazságügyi szakértők szövetsége által akkreditáltak.

Tovább

Szcientológia – „MindFuck”

mindfuck-main-szcientologia_copy.jpg

Simi Valley interjúja 33 év szcientológia után.

Ez a most vasárnapi bejegyzésem második része. A korábbi posztot elolvashatod itt a témával kapcsolatban.(kicsit átszerkesztve, frissítve)

Ha esetleg azt gondolod, hogy a szcientológia csak egy vicc az emberek életében, akkor nézd meg ezt a rövid videó interjút most. Ez a hölgy 33 évet töltött el a szcientológiában, miután 2012-ben kilépett (elszökött). Neki ennyi idő után nem kilépni, hanem szó szerint menekülnie és bujdosnia kellett, amit előtte fél évig tervezett meg a közösségben, melyben sok évet töltött. Ez a hölgy egy nagyszerű zenész volt, mielőtt belépett a szcientológiába.

Tovább

A Szcientológia – Szex, hazugságok, videózás – vasárnapi gyónás

surviving-scientology-main-m-cop.jpg

Miért működik ez a furcsa szekta (vallás) még mindig, annak ellenére, hogy már annyi "szar" ömlött rájuk eddig is? Ha kíváncsi vagy a válaszra, akkor a válasz egy részét most itt megpróbálom felrajzolni. Mi tartja fenn ezt a szektát mégis? A pénzen kívül…

Tovább

Michael Fairman interjú a Szcientológia zaklatásairól – Mi az a “Fair Game”? (Tudomásjelentés 3)

scientology-knowledge-report_-c.jpg

Kezdjük a mai rövid és elgondolkodtató videóval, aztán írok pár dolgot a témát illetően:

Ez az írásom megint csak kissé furának tűnhet azoknak, akik nem voltak soha a szcientológiában.

A “Fair Game” egy angol kifejezés, amit egyszerűen csak úgy lehetne lefordítani magyarra, hogy “szabad préda”. Pontosan, mint egy vadászaton a szabad préda, amire mindenki vadászhat, szinte korlátozás nélkül.

Az eredeti angol jelentés szerint, ha valamire vagy valakire azt mondják, hogy “Fair Game” akkor azt arra a zsákmányra mondják, amit jogosan lehet szabadon üldözni, vadászni, a vadász sport bizonyos szabályai szerint. A kifejezés másik jelentése szerint, ezt olyan valakire vagy valamire használják, akiből/amiből viccet lehet csinálni, vagy teljesen ki lehet használni azt a személyt vagy csoportot(akár egy szervezetet…).

Tovább