Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Maradjak-e szcientológus? Folytassam-e a Szcientológiát?

2015. április 11. - Ants Group

hey-in-doubt-sci.jpg

Ha szcientológus vagy és esetleg kételyeid támadnának.

- akkor jó kérdések ezek azoknak, akik már benne vannak a Szcientológiában, avagy tanulmányozzák azt és esetleg auditálnak vagy szcientológia auditálást is kapnak éppen. De bárki más is megértheti egyébként ezt a témát.

Mielőtt viszont belemennék ebbe a témába, érdemes megnézni a mai első videót a 'Szcientológia és a Hit börtöne - Going Clear' című új dokumentumfilm egyik háttérinterjúját, melyet az msnbc készített a film rendezőjével, Alex Gibney-vel, ime: (a video hossza: 12:02 )

Aztán ki tudja, lehet, hogy ezek mégsem annyira jó kérdések. Mivel ez egyáltalán nem is kérdés egy “komoly” szcientológus számára.

Szerintem azért, akármennyire is “elvakult” valaki bizonyos tevékenységét, gondolkozását illetően, ezek olyan kérdések, melyet egy épelméjű embernek fel kellene tennie bizonyos időközönként. Főleg azokban az időkben, amikor már tíz- vagy akár százmilliók röhögnek egy bizonyos tevékenységen, amivel éppen foglalkozunk. Legalább el kellene kezdenünk gyanakodni egy kicsit, hogy nem velünk van-e valami gond. De mondhatjuk azt is, hogy "mindenki hülye" és legyintve mehetünk tovább.

...

Még a 2000-es években tanúsítottam a “Clear állapotot”, Én voltam az egyike az első 50 magyar embernek, aki elérte és, nos, tanúsította a “Clear állapotot”. Túl voltam a híres L-rundown auditálásokon a FLAG-ben, amit a legerőteljesebb eljárásokként tartanak számon a szcientológiában, és a pár pre-OT szinten is túl voltam aztán...Nem akarok hazudni, sok jó dolgot lehet kapni a szcientológia anyagaiból, gyakorlataiból, mint ahogy egy értelmes ember sok jó dolgot képes kapni más anyagokból is az életben. Viszont, az a "cirkuszi parádé" a nagyközönség felé és azok a visszásságok, amik a szcientológia működése közben felbukkannak évtizedek óta; emellett ami akár manapság a szcientológiában folyik a szakadatlan pénzlehúzások közepette, elképesztően távol áll attól, amiről ennek a dolognak szólnia kellene...Azt hiszem - és lehet, hogy én látom ezt nagyon rosszul - de a szcientológia pár éve, messze átlépte a "túl a javíthatón" pontot.

...

Vannak úgynevezett “létállapotok” a szcientológia tanai szerint, amelyek az életben való működésed közben és teljesítményeid alapján határozhatóak meg. Mint például, az hogy “veszély állapotban” vagy az életben, bizonyos tevékenységedben. Ami kb. annyit takar, hogy mondjuk elkezdesz egy új vállakozást és a céged miután egy kicsit ismertebb lesz, "veszély állapotba", vagy helyzetbe kerül, mivel meg kell oldanod pár problémát a szolgáltatásod és eladásaid sebességét érintően, árversenybe kerülhetsz másokkal, a dolgozóidnak jobban kell figyelnie a munkára, pár vevőd nem elégedett, közben a NAV fenyeget, esetleg nem voltál még eléggé felkészült…stb, Szóval egy csomó olyan veszély fenyegetheti a tevékenységedet, melyet hirtelen kezelned kellene, közben pedig ez a cég bevételén is látszani kezd. Te meg épphogy csak elkezdtél működni. Csak nagyon egyszerűen leírva most ezt a dolgot, a teljesség bármilyen igénye nélkül. Röviden, a “céged a veszély állapotába kerül”. Ugyanez igaz lehet egy személyre is, miután éppen egy új munkahelyre kerül és pár hete már ott dolgozik, aztán elkövet pár apró hibát…stb. Vagy már régóta végzel egy tevékenységet és hirtelen komoly problémák jelentkeznek, amelyek a tevékenységed létét veszélyeztetik, ami meg is látszik az eredményeken. Az ilyesmit a "veszély állapotának" nevezik sokszor a szcientológiában.

Van egy másik állapot, amit úgy neveznek, hogy a “kétség állapota”, amelyben egyszerűen csak nem tudsz döntést hozni egy fontos kérdésben, hogy merre tovább most akkor. Mondjuk, “dolgozz-e egy cégnél tovább?”, vagy ilyesmi. Vagy pl. nagyon egyszerű szintre levíve ezt a dolgot; a fideszre, az mszp-re vagy az ufó pártra szavazz-e a választásokon, aztán kiállj-e mellettük továbbra is, vagy mondjuk otthagyd-e a barátnődet, vagy a barátodat...stb...A kétség állapota egy elég egyértelmű dolog.

Sokszor kerülhetsz olyan szituációba az életben, ahol kétségeid támadnak.

Most erről az “állapotról” szeretnék írni egy kicsit többet, a szcientológiát illetően. A kétség állapotába szinte mindenki többször is bekerül az életében, szóval semmi gond ezzel. Viszont a szcientológia becses tanai szerint, ha egy “állapotot” nem a megfelelő lépések szerint kezelsz, akkor ez azt fogja eredményezni, hogy egy annál rosszabb állapotba fogod találni magad hamarosan.

Ezek a dolgok nagyon szépen és logikusan hangzanak egyébként egy gyakorló, átlag szcientológus számára. Alapjában véve nem is annyira rossz dolgok ezek. Hubbard szeretett ilyen logikusan hangzó dolgokat felvázolni mindig. A hasznuk a valóságban viszont elég kétséges. (Ennek ellenére, nem sok szcientológus csinálja meg a "kétség formulát" pont ezzel kapcsolatban. Csak mellékes megjegyzésként.)

Aztán van egy olyan állapot, amit a “hatalom állapotának” hívnak a szcientológiában. Ez az állapot sokszor elkerüli a szcientológusokat egyébként, legalábbis az “egyszerű Jóska” szcientológus szerint, aki mindig azon gondolkodik inkább, hogy mennyire nagy bajban is van ő, mivel ő "PTS" biztosan, ettől meg ettől az illetőtől, ami annyit jelent, hogy valaki nagyon rossz hatással van rá és ezért nem mennek a dolgok túl jól számára. Ezért a szcientológusok pár éven belül, erre a “kóros állapotra” többször is elvégzik ugyanazt a tanfolyamot gyógyírként. Szóval ezeket jól ismerik az egyszeri szcientológusok.

A “hatalom állapotát” sokkal kevésbé ismerik és sokkal kevesebbet foglalkoznak vele. Kb. úgy gondolják, hogy nekem át kell mennem előbb a “Super Power” eljárásokon, mielőtt bármiféle hatalmam is lehetne…vagy meg kell csinálnom a következő OT szintet és akkor képes leszek még az űrutazásra is.. stb…

Na de, hadd térjek a lényegre akkor.

Ha kételyeid támadnának valamikor is a szcientológiát illetően, két dolog bukkan elő ezzel a dologgal kapcsolatban, mégpedig: 1. Ha otthagynád a szcientológiát, akkor annak ára lenne. Elvesztenél mondjuk egy már megszokott tevékenységet és esetleg barátokat, ne adj isten családtagokat, esetleg üzletfeleket is. Ráadásul nem biztos, hogy jól éreznéd magad egy ideig, mivel egy pár dologgal kapcsolatban saját magadat kellene kritizálnod, leértékelned először és a korábbi döntéseidet is egyben. Míg el nem felejtem, elveszítheted - ahogy a szcientológiában mondják -, a "teljes szellemi szabadságodat és örökkévalóságodat is". Ez persze a legfontosabb. Fontosabb mindennél. Erről a szcientológiában a leghangosabban olyan emberek beszélnek, akik azt sem tudják, hogy miről beszélnek. Korábban még egy rántottát se tudtak rendesen elkészíteni, most meg a te szellemi szabadságodat biztosítják, de főképpen azt, hogy neked szóljanak, hogy itt minden erről szól és ezt nehogy elfelejtsd. Mint ahogy a mindenkori kormány szóvivője sem felejti el soha megemlíteni, hogy bármit is tesznek, azt a "nemzet érdekében" teszik. Beleértve a "dohányárulás" államosítását és a "tesco vasárnapi" bezárását is. Ne felejtsd el, hogy itt minden valami nagyon magasztos dologról szól mindig.

2. Ha viszont benn maradsz a szcientológiában, annak is ára van. Méghozzá elég nagy ára van. A Te teljes szellemi szabadságod nem ingyenes, barátom és ahhoz "csakis rajtunk keresztül" vezet az út, - mondja ezt a szcientológia. Ha esetleg viszont csak a mennyországig akarsz eljutni, akkor meg menj át a közeli templomba.

A szcientológia egy olyan csoport, vallás vagy szekta, amelyik nagyon szereti extra-szuper erősen fényezni saját magát. A szcientológia hivatalos közleményei szerint őket egy kis csoport támadja, kritizálja, vagy éppen óriás gyógyszercégek, pszichiáterek és ilyesmik. A problémás ezzel kapcsolatban az internet, amire a szcientológia alapítója nem gondolt annak idején egyáltalán, még a legmélyebb rémálmában sem. Ez pedig az, hogy bárki könnyen utánanézhet a valóságnak elég gyorsan ma már és nem kell magát kételyek között tartania éveken vagy évtizedeken keresztül. Ha megnézed például, hogy csak a leglátogatottabb szcientológiát kritizáló fórumokon több tízezer regisztrált tag van, akkor azt semmiképpen nem lehetne “kis csoportnak” nevezni. Vagy mikor az SNL pár napja feltett szcientológiát kifigurázó - emellett nagyon is igaz - videóját 1.2 millió ember nézte meg csak a youtube-on, Szóval ezek a dolgok elég komolyan gondolkodóba ejthetnek pár embert a "kis kritikus" csoport kifejezéssel kapcsolatban.

Ha ehhez még hozzáveszed azt az apróságot, hogy több ezer szcientológia Clear és OT szinteken lévő ember, és nagyon képzett "auditorok", akár a legképzettebb Class XII-es szinten lévők is, vagy akár évtizedeken át a szcientológia legfelsőbb menedzsmentjében dolgozó emberek, nyíltan írnak a szcientológia sokáig rejtegetett és sokszor elképesztő visszásságairól, akkor azt nem nevezheted képzetlen, tudatlan vagy bigott kis csoportnak semmilyen módon, csak abban az esetben, ha nagyon hülye vagy, vagy éppen saját magadnak is hazudni akarsz továbbra is. Ezeket a dolgokat nehezebb ellenőrizni azoknak, akik nem tudnak megfelelően angolul mondjuk, de azért nem annyira nehéz dolog utánanézni ennek ma már.

A szcientológia egyik jelmondata az, hogy “Think for yourself” ami kb. úgy fordítható le, hogy “Te gondolkodj önmagad számára”. A szcientológia ezzel ellentétben folyamatosan meg akarja mondani, hogy miről és hogyan kellene gondolkodniuk a szcientológusoknak. Mit olvashatnak vagy nézhetnek a neten és ezt hogy kellene feldolgozniuk stb...Nem beszélve arról, hogy a szcientológia egyház mindenkiről, aki egy rossz szót is ejt a szcientológia egyházról vagy magáról a szcientológiáról, azt állítja, hogy az egy megrögzött hazudozó, bűnöző vagy bigott. Amely utóbbi szó jelentését szerintem a legtöbben nem is értik.

Elég komoly ellentmondás ez a szcientológiában, főleg manapság.

Viszont én most azt mondom végül, hogy ezekről a kérdésekről te magad fogsz majd döntéseket hozni természetesen. Tudom, hogy a dolgok a szcientológiában jól hangzanak egy benne lévő ember számára. Ha lehet számodra egy javaslatom, akkor csak annyit szeretnék még hozzátenni ehhez a témához, hogy ha a szcientológiában vagy jelenleg, akkor nyisd ki a szemed, gyűjts össze annyi információt, amennyit csak tudsz erről a témáról és kezdj el gondolkodni te magad a saját magad számára. Egyébként nagyon sok vesztenivalód van, ha ezt nem teszed meg, akár újra és újra. Ha pedig semmi vesztenivalód nincs, akkor pedig úgyis mindegy...A rövid lényege ennek az írásomnak a kétellyel vagy a "kétség állapotával" kapcsolatban, a szcientológiát tekintve annyi, hogy ha szcientológus vagy és nincs semmi kételyed a szcientológiával kapcsolatban, akkor lehet, hogy nagyobb bajban vagy mint gondolnád, mivel tízezreknek, százezreknek, esetleg millióknak vannak kételyei ezzel a "vallással" kapcsolatban. Ha viszont neked is vannak kételyeid, akkor pedig valószínüleg nagyon is jogosak azok a kételyek. Az én blogom csak egy csepp a tengerben ahhoz képest, amik ezeket a kételyeket alátámasztják. Tölts el egy kis időt azzal, hogy mélyebben utánanézel ennek.

Még egy fontos információ erről. Lehet, hogy hallottad már azt a mondást, hogy “soha ne kérdezd meg a szakácsot a saját leveséről”, ami annyit jelent e témával kapcsolatosan, hogy “ne a szcientológia által kiadott hivatalos videókkal és információkkal táplálkozz csak, mert azok a legenyhébben kifejezve is elfogultak és egyoldalúan manipuláltak, és bármilyen elképesztő hazugságukat, amelyet közzétesznek a videóikban, leigazolnak, megmagyaráznak a készítők azzal, hogy nekik tönkre kell tenniük az "elnyomókat". Saját magukat pedig persze hogy nem fogják szembeköpni a saját drága szcientológia videóikban, inkább mindenkiről megpróbálják bebizonyítani azt, hogy mekkora hazudós és bűnöző is ő egyébként. Nem számít, hogy akiről azt állítják, hogy hazudós vagy őrült, az éppen a szcientológiában dolgozott 20-30 éven át és hogy ő éppen a "szcientológia terméke" is egyben és az sem számít, hogy a szcientológia munkatársaként hazudozott éveken, évtizedeken át.

Nem igazán számít a szcientológiának, hogy téged vagy hány másik embert próbál a szcientológia egyház félrevezetni eközben, miközben teljesen bugyuta videókat is tesznek fel a youtube-ra és egyéb helyekre. Nem számít nekik semmi, mivel ők csak L. Ron Hubbard irányelveit követik éppen, melyek, ha megnézed a valóságot, rájössz, hogy sehova nem vezetnek. A szcientológia ma már csak egy erölködő, haldokló kreáció, amelynek semmi esélye nincs ezen a bolygón, hiába akarja magát ráerőltetni a társadalomra. Teszi ezt már lassan 65 éve. Itt megértheted az eredményességét ennek.

Szóval, sok szerencsét kívánok az úton, legyen az bármi is számodra. Remélem, képes leszel felismerni a hazugságokat és a kifinomult csapdát, amelyet L. Ron Hubbard létrehozott. Amely valójában egy nagyobb problémát okoz sok ember számára, mint amiben voltak, mielőtt bementek volna a szcientológiába, hogy a problémáikra megoldást találjanak. Ezt rengeteg ember története támasztja alá ma már, akik bejárták az utat a szcientológiában előtted és "felmentek a hídon" elég magasra, mint például én is.

Később a blogomban valahol majd kitérek a szcientológia auditálásra bővebben, az úgynevezett "esetekre" és az ezekkel kapcsolatos "elérhető szellemi nyereségekre" a szcientológiában, mivel sok ember számára ez a kulcsa a szcientológiának.

És még egy extra lépés: Ebben a blogban anyagokat teszünk közzé, amelyek egyébként nem jutnának el talán soha olyan magyar emberekhez, akik nem értenek angolul.

Hamarosan, pár napon belül, felkerül az új 2 órás HBO dokumentumfilm a "Going Clear" ide is magyar felirattal.

De addig is még egy bónusz videó: az alábbi videó szintén a "Going Clear - A Szcientológia és a Hit börtöne" című új HBO dokumentumfilm egyik háttér interjúja, melyet a "NBC" TV csatorna készített a rendezővel Alex Gibney-vel. Nézd meg, ha mégtöbb infót szeretnél a filmmel kapcsolatban. (4:24 perc)

Ha van kedved és időd, kövess két általam kedvelt magyar blogot is ebben a témában:itt: http://objektivszcn.blog.hu/

és itt: http://szcientologiaoszinten.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr627357974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2015.11.08. 08:57:55

Helló,
Gratulálok a bloghoz, csak most találtam rá.
Összeszedett és a kitűnően írsz!
A személyes érintettségem ma már minimális - valószínűleg ismerjük is egymást -, de érdeklődve olvastam a posztokat és szurkolok neked!

Alexander Szabó 2015.11.21. 20:41:31

Hasznos írás!!
Az én érintettségem annyi, hogy a páromat marta el a szcientológia. Egy nagyon szép kapcsolatot tett a földdel egyenlővé. Három évig éltem szcientológussal, és hat hónapig éltem szcientológus közösségben... Teljesen átszellemült embereket láttam, akiknek az életét áthatja a szcientológia hamis álomvilágának hajszolása;
életüket, önálló gondolataikat teljesen feladják a nagy cél, a szellemi szabadság elérése érdekében, és akár barátságokat, családi kapcsolatokat szakítanak meg, ha azt kéri, azt sugallja a "szörnyegyház". Mindezt a "híd", illetve Hubbard elferdült, hazug, áltudományos tanai hajszolása érdekében.

Tényleg mindenkinek ( aki már benne van ) magának kell eldöntenie, és a saját bőrén megtapasztania, mi is ez. Különben azt érzi majd, hogy valami óriási dolgot szalasztott el az életében. De, amit elszalaszthat az egy roppant veszélyes, életeket tönkretevő csapda...!!
Szóval, kerüljétek el messziről ezt a borzalmat!! A legjobb döntést hozhatjátok az életetekbenl!

Én támogatok minden ilyen blogot és kezdeményezést, ami rávilágít, mi is valójában a szcientológia! Hajrá!!!
süti beállítások módosítása