Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Felnőni – Szcientológia - a bölcsőből a rabszolgaságba

2015. április 22. - Ants Group

growing-up-szcientologia-c.jpg

Egy új web-dokumentum sorozat, amely olyan gyerekek történeteit mutatja be, akik beleszülettek a szcientológiába, abban nevelkedtek és dolgoztak gyerekkoruk óta, mindez saját szabad akaratukon kívül történt.

A mai videóm egy olyan oldalát mutatja meg ennek a történetnek, ami egyáltalán nem a vicces rész, hanem nagyon is komoly és megdöbbentő. A szcientológia több ártalmas oldala közül az egyik.

Mindenekelőtt nézd meg ezt a mai videót. (a video hossza: 2:30 )

Erről a témáról nem sokan tudnak és nem nagyon foglalkoznak vele, még kevesebben vannak azok az elvakult szcientológusok, akik képesek lennének szembenézni kényelmesen ezekkel a témákkal, vagy esetleg egyből megmagyaráznák ezt is. Amikor ehhez a részhez értem, nem is tudtam, hogy mit írjak ehhez. Ez az a rész, ahol azt kellene csak írnom, hogy ‘no comment’.

Aki pedig szeretné támogatni ezt az új web-dokumentum csatornát, az ide kattintva elérheti és követheti.

A projekt pedig itt támogatható például

Mégis pár mondat: Sok mindent mondott az öregember. Azt mondta egyik előadásában Mr. L. Ron Hubbard, (nem szó szerint idézem) hogy “az emberek őrültségét elsősorban az életükben(életeikben) megtermelt "mocsokkal"(törmelékekkel, szeméttel) történő szembenézésük képtelensége okozza és ez hatalmas mennyiségű felgyülemlett “mentális vagy egyéb energia tömeget” hoz létre”.(ami aztán képtelenné teszi őket a saját korábbi döntéseikhez való hozzáférésre…nyanya és nya…lehet rágódni ezeken...:) (Ha valaki nem érti, nem gond, volt Hubbardnak még legalább 100 különböző megközelítése arra, hogy mi teszi az embereket őrültté...)

Egy egyszerű kérdésem van ezzel kapcsolatban, ha már a bolygó megmentéséről beszélünk, ami egyszerűen és magyarra lefordítva annyit jelentett Hubbard számára, hogy minden ember őrült ezen a bolygón(beleértve saját magát is) és csak a “szcientológia auditálás” képes megoldani ezt az állapotot. (Szerintem ez egy nagyon is megkérdőjelezhető kijelentés alapvetően és nagyon is általános ahhoz, hogy vitába szállj vele.)

Tehát: a szcientológusok mikor lesznek képesek a saját szervezetük és tevékenységük által megtermelt mocsokkal és szeméttel szembenézni? Aki megpróbálja ezeket megmutatni nekik vagy másoknak, azt “elnyomóvá”(SP) nyilvánítják, azon nyomban bemocskolják ezeket az embereket, beperelik, üldözik és zaklatják őket elképesztő módokon és elképesztő mennyiségű időt és pénzt fordítva erre. Mindezt a megvezetett “mézes-mázas” szcientológus tagok befizetett pénzeiből teszi meg a szcientológia egyház…Ez volt Hubbard megoldása a saját tevékenységéből következő mocsokkal, törmelékkel, szeméttel történő szembenézésre. Megállítani minden kommunikációt, ami ezzel kapcsolatos. Mintha minden hazugság lenne. Húúú, micsoda megoldás…

Ez a valóság.

Ide kattintva pedig egy eléggé ehhez a témához kapcsolódó magyar lány történetét olvashatjátok el, amit maga mesél el a blogjában. (Ő is egy a nagyon sok közül, aki saját akaratán kívül került ebbe a szektába...)

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr217390148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jettero 2015.05.30. 05:00:25

Olvastam Jenna Miscavige könyvét. Elég durva volt!
Pontosabban, erre számítottam. A kedvenc részem, az volt, amikor a Kadet orgban, Flagben az egyik fiú
mondta neki 12-14 évesen, hogy tulajdonképpen, ő nem biztos benne, hogy ő egy hallhatatlan szellemi lény. Egy 14 éves gyerek, képes volt egy ilyen környezetben megtartani az önálló véleményét!
Bámulatos!
Mondjuk azt írta Jenna, hogy az a srác azóta egy felnőtt, elkötelezett Sea Org tag lett.
Sajnálatos.
De akkor ott még meg volt az igazi személyisége, akkor még nem volt elnyomva. Még nem alakult ki - ahogy Steven Hassan fogalmaz - szektaidentitás.
"Mosolygunk, jól vagyunk, felelősséget vállalunk, ezért jól vagyunk, mert mi jól érezzük magunkat, mert ha rosszul is érezzük magunkat, felelősséget vállalunk és jól vagyunk, mert etikusak vagyunk, hiszen a világ legjobb dolgát csináljuk, és ezt minden nap elmondjuk magunknak, de nem azért, mert így öntudatlanul is győzködjük magunkat, hanem csak mert szimplán jól vagyunk"
süti beállítások módosítása