Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Újságíró a Szcientológia célpontja

2015. április 15. - Ants Group

szcientologia-feltamadasa.jpg

25 éve a TIME magazint és újságíróját, Richard Behart, a szcientológusok ugyanazokkal a trükkökkel követték, zaklatták, támadták, mint manapság az új HBO dokumentumfilm készítőjét, Alex Gibney-t. Mi történt akkor és mi történik most?

 

A "Going Clear – A Szcientológia és a Hit börtöne" című dokumentumfilm 2015. március 29-i, vasárnap esti amerikai HBO premierje előtt, Richard Behar felidézte a saját tapasztalatait, valamint eseményeket, melyeken akkor ment keresztül, miután 1991-ben megjelent az ő címlap sztorija a Time magazinban a Szcientológiáról.

Ezt a rövid, de érdekes interjút a CNN készítette erről: (a videó hossza: 5:17 )

Mi a különbség ma 2015 és 1991 között a Szcientológia részéről?

Nem sok. Annyi a különbség, hogy ma valószínüleg újabb és fiatalabb “agymosott” szcientológus gyerekek csinálják ugyanezt a szervezetükben(pl. az OSA fiúk…) és ugyanolyan lelkesek is ezzel kapcsolatban, mivel látszólag fogalmuk sincs arról, hogy a saját szervezetük veri át őket. Azt hiszik és elég mélyen meg vannak győzve arról, hogy a bolygót mentik meg éppen. Komolyan ezt képzelik. Ez a saját dolguk egyébként addig, amíg másokat nem zavarnak vagy károsítanak meg ezzel a tevékenységgel túlságosan. :)

Egyszerűen ezeket a fiatal gyerekeket nagyon könnyű átverni. A régebbi Sea Org tagoknak pedig sokszor nincs más választásuk, mint hogy bennmaradnak ebben a dologban, még ha nem is tetszik esetleg ez a játszma már nekik annyira. Kihez fordulhatnának? Hova mehetnének? Hogyan építhetnék fel az életüket és kikkel a Szcientológia Sea Org évek után? Azután, hogy az életük egy jó részét a szcientológiának adták “szinte a semmiért”, mert a szcientológia a teljes szellemi szabadságot igérte nekik. Az ott megszerzett tudásuknak és tapasztalatuknak pedig egyre kevesebb az értéke a mai való világban...

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr867369196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása