Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Őrült sok szcientológus árasztja el a Földet.

2015. április 16. - Ants Group

sci-vs-catholic-facebook.jpg

10 millió szcientológus?

Tényleg? Hány szcientológus van a világon?

Sokan most azt mondanák, hogy minél kevesebb annál jobb. A szcientológusok pedig épp az ellenkezőjét.

Ha ezt egy nagyon lelkes, aktív szcientológustól kérdeznéd meg, akkor egyből rávágná, hogy kb. 10-11 millió szcientológus van a világon és hogy ez a világ leggyorsabban növekvő vallása. Ez a hivatalos szcientológia egyház által terjesztett információ és része az ő saját igazságuknak. Ezt a dolgot még én is megettem úgy 15 éve.

 

Akkoriban örültem, hogy mennyire erős a szcientológia. Az ember pozitív és szeretné azt hinni, hogy az életben a jó és az erős oldalon áll és a választásai, döntései helyesek. Ez valamennyire alapvető az embereknél általában. Nincs ezzel semmi probléma egészen addig, míg ezt a pozitív hitedet és hozzáállásodat valaki ki nem használja és az orrodnál fogva nem kezd el vezetni. Az embert az efféle saját törekvései néha elvakítják, mint ahogy engem is elvakított a hitem és a büszkeségem akkoriban abban, hogy jól választottam. Valami egészen hihetetlen csoport tagjai között vagyok, akik csakis a jó ügyön dolgoznak egy olyan célon, amin még soha senki ezen a bolygón és egy olyan “szellem jobbító technológiával” teszik ezt, ami nem a hitre, hanem a valódi tudásra alapul. Legalábbis minden jel erre mutatott. Bár néha voltak furcsa dolgok, de egy idő után vakká válsz és azt látod, amit hiszel, hogy látni fogsz; és már nem azt hiszed el, amit valójában látsz. Remélem, tudsz követni még. Ez egy kicsit olyan mint a szerelem.

A hit és a tudomány együtt csodákra lehet képes. Ez egyébként nem teljesen hülyeség.

Nincs ezzel sem probléma, amíg ez a mechanizmus ellened nem fordul a saját életedben és a végén azon kapod magad, hogy még ma nem ittál semmit, de éppen aláírsz egy 1 milliárd éves szerződést, havi 40 ezer forintos fizetésért örökre; emellett pár hét múlva azonnal az isteni szintre és az isteni képességek szintjére emelkedsz (Sea Org OT leszel egy csapásra). Legalábbis ezt képzeled, sőt, meg vagy róla teljesen győződve. Mivel meggyőzted te saját magadat erről. Amerikában régóta létezik egy mondás, ami kb. így hangzik: “Ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, az nem igaz”.

Nem mondom azt, hogy teljeséggel lehetetlen valami, mivel sok minden lehetséges az életben. De azt azért mondom, hogy ne bízz meg vakon egy olyan dologban, amit nem tudsz valahogy tényleg leellenőrizni. Mivel néha az embert a saját érzékei csapják be. Azt sem mondom, hogy a szcientológia technológiája nem működik, hiszen személyes tapasztalatom volt, hogy tényleg sok szellemi nyereséget lehet elérni bizonyos szcientológia technológiák használatával. Viszont emellett azt is mondom, hogy messze-messze túl van ez a dolog fényezve és “reklámozva”. Erről egyszer majd még írok többet egy másik posztban. A lehetséges szellemi nyereségek mértékéről és sokszor azok ideiglenességéről L. Ron Hubbard maga is beszélt több helyen az előadásaiban. A szellemi nyereségek nem csak a szcientológiában, de más egyéb szellemi gyakorlatoknál és vallásoknál is néha olyanok mint a víz egy lyukas pohárban. Ráadásul emiatt elég nehéz megkritizálni a vallásokat és a szellemi gyakorlatokat, mivel mindig azzal védik meg magukat, hogy erősíteni, stabilizálni kell még a hitedet, vagy ahogy a szcientológiában mondják az "esetedet" és az "esetszintedet" kell javítani (más szavakkal, kérlek, fáradj a kasszához). És így ha nem érzel semmilyen szellemi nyereséget vagy nem tapasztalod azt eléggé, akkor te még egyszerűen csak nem vagy azon a szinten és kész. Ki tud ezzel vitatkozni és hogy? Most komolyan...

Viszont a mai posztomban egy olyan dolgot akarok megmutatni, melyet könnyen le lehet ellenőrizni. Mégpedig azt, hogy mekkora vallás is a szcientológia ma a világon. Öntsünk tisztább vizet ebbe a pohárba és talán ez most nem fog kifolyni.

Nem kell nyomozónak lenned és nem kell túl mély adatelemzési tanulmányokon sem átmenned a következő adatok értékeléséhez. Tudom, hogy kicsit furcsa megközelítés lesz, amit most leírok.

A szcientológia egyház “pápai” szinten lévő tisztségét David Miscavige úr tölti be, aki az egyház legmagasabb vezető pozíciójában van. Ez nagyságrendileg a katolikus vallásnál a pápai tisztség, amit most Ferenc Pápa foglal el.

Majdnem csak viccből mentem fel ma a facebookra, megnézni és összehasonlítani David Miscavige lájkolóinak mennyiségét és Ferenc Pápa lájkolóinak számát, csak hogy legyen valami összehasonlításom. Találd ki a számokat.

Ferenc Pápát 706 ezer (Hétszázhat-ezer) ember lájkolja ebben a pillanatban. David Miscavige-nek 7280 (Hétezerkettőszáznyolcvan.) darab lájkja van. A szcientológia “pápájának”.

Na, itt egy kicsit azért kilóg a lóláb. Ez az a pont, ahol a szcientológia nem tud hazudni úgy tovább, mint ahogy ezt tette mondjuk 40+ éven át, - már bocs, hogy ezt ennyire egyszerűen írom itt le. És ez az amiért a szcientológia menedzsmentje gyűlöli az internetet. Mert nyilvánvalóvá teszi a hazugságaikat. Ha egy nagyon aktív vallásnak világszerte 11 millió követője van állításuk szerint, akkor hol van a facebook-ról az a 10 millió 992 ezer ember, aki lájkolná az Embert?

Szóval, pár érdekes megjegyzés ezzel kapcsolatban:

A katolikus egyháznak nem lenne annyira fontos a facebook like, mint a szcientológiának. Vagyis: a katolikusok már megtehetnék, hogy nem fejezik ki a facebook-on tetszésüket és támogatásukat, amit viszont a szcientológusok nem tehetnének meg, ha valóban elszántak és aktívak lennének. Ha ez egy tényleg aktív tagokból álló közösség lenne, akkor legalább 2-3 millió like-ot kellene itt látnunk. De nem látunk még a közelben sem ennyit. Úgy értem, hogy mondjuk az előző 8 év alatt eszembe jutott volna lájkolni a saját vallásom facebook oldalát és a szeretett vezetőnket, nem?

Ekkor továbbmentem és megnéztem a Szcientológia egyház facebook oldalát, ahol 230,000 like-ot találtam. Míg a Katolikus egyház oldalán 1.8 millió like van most. Tükröznek ezek az adatok bármit is? Igen, sok mindent.

A szcientológia egyház 230 ezer like-ja már jobban néz ki, de nagyon nagyon távol van még az 1 milliótól is, nemhogy a 11 milliótól. Mivel a Church of Scientology Facebook oldala tele van drogellenes és humanitárius akciókkal, ezért a like-olók közel sem biztos, hogy mind szcientológusok, egyszerűen csak tetszett nekik egy drogellenes vagy humanitárius megmozdulás vagy akció, kampány, ezért nyomtak egy like-ot.

Tehát, a kérdés még mindig az, hogy hol van 10 millió 800 ezer szcientológus, akik hiányoznak a szcientológia egyház facebook oldaláról?

Nem fogom mélyebben kielemzeni most ezeket az adatokat, viszont két dolgot hozzáteszek:

1. Miért kell hazudni a szcientológusok felé és a világnak a taglétszámról? Miről másról megy még a hazudozás a szcientológiában? Miért kell a magyar szcientológusokat etetni hazugsággal?

2. Mennyi idő kell ekkora méretnél a szcientológia céljához, a “Clear bolygó” eléréséhez és az hogy fog kinézni? Ez az utóbbi, csak egy költői kérdés, mivel én közel 15 éve tanúsítottam a “Clear állapotot” “Szcientológia Technológia Aranykora” ellenőrzés mellett és több millióért.:)) Én tudom, hogy hogy nézne ki egy “Clear bolygó”. Inkább ne akard elképzelni, csak ennyit tennék ehhez most hozzá egészen őszintén.

És nem akarom tulságosan elszomorítani azt a szcinetológust, aki ezt olvassa, de birkózzon meg az igazsággal, ha már ez volt a terve, mert ami még ennél is rosszabb, hogy a Magyar Szcientológia Egyház vallási szervezet facebook oldalán ma 92 kedvelést találsz. A szcientológia egyház azt terjeszti, hogy kb. 10,000 magyar szcientológus van. Igen, persze…

https://hu-hu.facebook.com/pages/Szcientol%C3%B3gia/496158267072885

Lehet, hogy itt ennél a pontnál kicsit okafogyottá válik ez a blog. Ha véletlenül egy szcientológus járna erre, neki pedig csak annyit hagynék most üzenetként, hogy legyen egy B terved, ami nem szcientológia, sorry.

Vagy nyomj egy like-ot.

facebook-kedveles.jpg

 

...és mégegy bónusz videó mára, amelyben az amerikai CBS TV csatorna reggeli műsorának házigazdái beszélgetnek a 'Going Clear - A Szcientológia és a Hit börtöne' című új HBO dokumentumfilm Oscar díjas rendezőjével, Alex Gibney-vel és a Pulitzer díjas íróval Lawrence Wright-tal. Érdemes megnézni: (a video hossza: 8:23 )

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1007372306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tigris49 2015.04.16. 10:21:54

A like-k számából kihagytad a Sea Org tagokat, akiknek nincs facebook oldala vagyis nem like-nak, mert nem lehet nekik közösségi oldaluk, de végül is nem oszt nem szoroz a létszámukat illetően. Csak azt nem értem, ha sokan vannak állításuk szerint, akkor miért kell 500 ember a Flegbe? és miért kell bizonyos orgokba és missziókba az emberek?

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.04.16. 11:08:23

@Tigris49: :) Hát igen, ezek még érdekesebbé teszik ezt az ügyet. Mennyire távolodhat el egy szervezet és az abban lévő emberek a valóságtól és a való világtól? Pedig a főnök annak idején azt mondta, hogy "a kivezető út a keresztül vezető út", nem pedig az elszeparálódás...

Persze, sok emberre lenne szükségük, hogyne, az ő kis nagyon szépen hangzó, de bizonyíottan nagyon nem működő elképzelésük megvalósításához, de egyre kevesebben vevők az ilyesmire a világon és ilyen országokban mint Magyarország lehetett még portyázni az előző 15-20 évben talán, hogy találjanak holdkóros embereket az ilyen dolgokra... mint ahogy sajnos találtak is...ezért találsz a Flagben Floridában több magyar és orosz, mexikói munkatársat, mint amerikait...
süti beállítások módosítása