Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Mi az az egymilliárd év a szcientológiában?

Miért van az, hogy amikor egy szcientológussal beszélsz, teljesen hülyének kezded magad érezni?

2018. április 22. - Ants Group

ark_aberration.jpg

Hú, de nagyon régen írtam új bejegyzést ebbe a blogba. A legfőbb oka az, hogy a szcientológia annyira jelentéktelen, hogy egyszerűen nem érdemes írni róla. Most azért egy rövidet mégis. :)

Legtöbbször, ha beszélek régebbi, szcientológiában megismert barátaimmal, megemlítem nekik saját tapasztalatként, hogy a szcientológia összegyűjti a világ leghülyébb embereit (vagy a leghülyébbet csinálja belőlük) és ezt a lehetséges legprofibb módon teszi. A legteljesebb mértékben kimerítve és kihasználva az emberi butaságot. Miért és hogyan?

A következő a szituáció: amikor egy igazán kemény szcientológussal beszélsz, akkor ő általában ilyen tengerészféle, katonai egyenruhában van és teljesen meg van győződve arról, hogy téged meg kell menteni. Ez a komoly egyenruhás szcientológus egymilliárd éves szerződést írt alá a szcientológiával a közelmúltban, még ennyit érdemes tudni róla. Ő úgy képzeli, hogy úgy ment meg téged majd, hogy segít neked abban, hogy megmentsd saját magadat. Szép, kerek elképzelés. E mellett meg van győződve arról is ez az egyenruhás illető, hogy neked nincsenek meg a megfelelő adataid ahhoz, hogy megmentsd saját magadat, ezért ezt meg kell venned a szcientológiától és tanulmányoznod kell, tehát alapvetően meg van győződve főhősünk arról, hogy te egy egyszerű hülye vagy. Legalábbis hozzá képest biztosan. Miről van szó pontosan?

Ha azt mondanám neked, hogy te egy szellemi lény vagy és szinte a végtelenségig élsz és reinkarnálódsz, akkor azt mondanád, hogy „ja, ez olyasmi, amit a Buddhizmusban is tanítanak”. Ártatlan dolog. Ezek olyan ártatlan dolgok. Ha végtelen ideig élsz, akkor egymilliárd év nem sok az örökkévalóságban. Ha viszont azt mondanám neked, hogy itt egy egymilliárd éves szerződés és ezt írd alá nekem, mert együtt megmentjük „ezt a bolygót” és ez eltarthat akár egymilliárd évig is”, akkor talán elkezdenél elég furcsán nézni rám, nem igaz? Ahogy a szcientológiába egyre jobban belesüllyed valaki és megszerzi az "egyre komolyabb adatokat", ez egyre természetesebb dologgá válik számára. Egymilliárd év az semmivé válik. A szcientológiában a dolgok ártatlanul kezdődnek, amíg „pár kiválasztottan hülye” el nem jut egészen addig az elég magas szintű szcientológia képzésben ( agymosásban), míg alá nem ír egy 1 milliárd éves szerződést az L. Ron Hubbard, "ünnepelt" szci-fi író által alapított „vallással”. Mi az az egymilliárd év az örökkévalóságban, nem igaz? Ami ennél is érdekesebb, hogy ezek az emberek innentől kezdve kezdik igazán komolyan venni saját magukat. Ezek az emberek, akik a külvilág számára a legkeményebb magba tartozó lökötten kinéző emberek, ők a szcientológia legelkötelezettebb munkatársai és a munkájuk az – saját elképzelésük szerint -, hogy teljes kontrolljuk alá vegyék ezt a bolygót, amíg mindenki szcientológia Clear vagy OT nem lesz, ezáltal megmentik az egész bolygót. Szerintük. Ez az egész koncepció annyira értelmes, hogy nem is érdemes ezt tovább ragozni. Ha te nem érted meg, hogy ez mennyire értelmes dolog, akkor te egy aberrált hülye vagy, akit meg kell menteni. Ez a te szereped ebben a "nagyszerű" játékban, ez ennyire egyszerű. Azt nehéz csak feldolgozni, hogy éppen ez a "vallás" hirdeti elsődleges céljai között az épelméjűséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2013854898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása