Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

A Szcientológia – Szex, hazugságok, videózás – vasárnapi gyónás

2015. május 03. - Ants Group

surviving-scientology-main-m-cop.jpg

Miért működik ez a furcsa szekta (vallás) még mindig, annak ellenére, hogy már annyi "szar" ömlött rájuk eddig is? Ha kíváncsi vagy a válaszra, akkor a válasz egy részét most itt megpróbálom felrajzolni. Mi tartja fenn ezt a szektát mégis? A pénzen kívül…

Van egy érdekes oka annak, hogy dolgok működnek, még akkor is, ha olyan „elkúrtnak” tűnik az egész. Mint ahogy találsz olyat, hogy „jó fideszes”, „jó mszp-s”, „jó jobbikos”, „jó dk-s, jóságos befektetési bróker, jóságos adóellenőr”…stb, ugyanúgy találsz olyat is, hogy jó szcientológus. Alapvetően nagyon sok jó szándékú ember van a szcientológiában, akik csak jót akarnak. Ez nem vicc. Tényleg jót akarnak alapvetően. Javítani akarnak a dolgokon. És ahogy ebbe a politikai mozgalmak, vallások, pszichológusok és szociológusok, más társadalmi szervezetek is mindig beleszaladnak, a dolgok egyszerűen csak néha félresiklanak ezen a világon. Az egyik ember számára mást jelent a „javítani dolgokon”, mint a másik ember számára. És itt kezd el sokszor gonosszá válni ez a „csak jót akarunk” nevű játék. Az emberek folytatják, mert egyszer valamikor úgy gondolták, hogy amit csinálnak "az jó".

A másik oldalról pedig, az ilyen szervezeteket sokszor olyan haszontalan emberek töltik meg, akiket még a McDonalds se venne fel krumplit sütni. A szcientológia szívesen fogadja az ilyen embereket, akik aztán OT-nak (működőképes szellemi lénynek) képzelhetik magukat. Ezek nagyon könnyen hipnotizálható emberek általában és szívesen tartoznak ilyen csoportokhoz.

Miért nem látsz túl sok régi, volt magyar szcientológust írni erről a témáról, egy olyan korszakban, ahol mindenki megosztja a tapasztalatait, véleményét másokkal? Mert annyira elégedettek a szcientológiával? Nincs mondanivalójuk? Meghaltak? Nem.

Nézd meg bevezetőként a mai videót erről. Melyben a szcientológia egyik legmagasabban képzett egykori tagja mond el néhány eddig nem nagyon ismert dolgot a szcientológiáról.

Az emberek a szcientológiában túlságosan is képben vannak azzal kapcsolatban, hogy mi is valójában a szcientológia ahhoz, hogy értelmesen képesek legyenek beszélni vagy írni róla. Hubbard megírt vagy 1000 könyvet(és előadást) a témáról, hogy még véletlenül se tudd az egész témát feldolgozni könnyedén. A te saját véleményedet meg tartsd meg magadnak erről, ahogy Hubbard szerette volna. Azt mondta valamikor az elején, „hogy ha valami bonyolult, akkor biztos lehetsz benne, hogy az már nem szcientológia”. Ja, persze... Más szavakkal, a szcientológusoknak van egy jó elképzelésük a szcientológiáról, mint neked Istenről, vagy ha nem hiszel Istenben, akkor van egy elképzelésed az Einstein-féle relativitáselméletről és az ősrobbanásról vagy a szomszédodról. De ha hirtelen meg akarnád magyarázni, hogy mi Isten és mi a relativitáselmélet és kicsoda a szomszédod és ezek mire jók pontosan, akkor lehet, hogy beleütköznél pár apró kommunikációs problémába. Azon kívül, hogy a szomszédodtól szorult helyzetben legalább tudsz kérni pár friss tojást a reggelihez. :)

A szcientológusoknak meggyőződéseik, bizonyosságaik vannak. Viszont, nem találsz túl sok szcientológust, aki úgy lenne képes elemezni a szcientológiát és kommunikálni a szcientológiáról, hogy annak tényleg túl sok értelme lenne a külvilág számára manapság. De ez sokszor egyáltalán nem zavarja őket. A szektán belül mindennek értelme van és ez így oké nekik. A szcientológusok egy része pedig már annyira "agymosott", hogy tényleg úgy gondolja, hogy minden, de minden fasza ezzel a dologgal kapcsolatban. Sőt, “überfasza”.

A “hogyan adjuk el a szcientológiát” problémájuk közepette, a szcientológusok megszervezik a “drogmentes maratont”, mert azt mondja a “PR szakemberük”, hogy ez teszi az emberek számára „reálissá a szcientológiát”. Csakhogy, a drogmentes maratonban pont nem a szcientológia érdekli az embereket és nincs is benne semmi szcientológia. Az emberek egyszerűen csak szeretnek futni és ellenzik a drogokat, mint általában a normális emberek. Akár a Ku-Klux-Klan is szervezhetné a maratont és kiírhatná rá, hogy drogmentes és ez a rendezvény akkor is “futna”. Ezt a szcientológia PR-os gyerek jól tudja. Persze az ilyesmivel a szcientológia egyház fejheti a tagjait további befizetett pénzekkel és létrehozhatja és erősítheti azt az illúziót, hogy a szcientológia mennyire jó. Ez egy nagyon régi PR trükk. De ennek semmi köze nincs a szcientológiához valójában... Ja, hogy Hubbard kidolgozott egy drogkezelést is? Igen, ugyanúgy ahogy zenét is szerzett, meg hajóskapitány is volt...

Valószínűleg pár éven belül a szcientológia új tevékenysége lesz a „Világbéke Kerékpártúra” rendezvény is, csak figyelj…:)

A meggyőződéses szcientológusok úgy gondolják, hogy saját maguk számára mindennek értelme van a szcientológiában. Ha Hubbard azt írta volna ma, hogy holnap galaktikus théta-moszat fog hullani az égből és ez azért hullik, hogy megtisztítsa a földet és ezt az új Super Power-OT IX -esek intézték el tegnap, akkor számukra ennek is tökéletes értelme lenne. Sokan egy percig nem kételkednének, de ha mégis, akkor a szcientológia kezelné ezt a kételyt. (Legalábbis, próbálkozna ezzel. A te pénzeden kezelni próbálná a te kételyeidet velük és az elméleteikkel kapcsolatban…) És ha Hubbard még a sztorihoz hozzátenné azt is, hogy az egész két milliárd fényév távolságból érkezik, akkor a szektában még újjonganának is. Hip-hip-hurrá. Hip-hip hurrá...

A szcientológusok nagy része úgy gondolja, hogy a világ még nincs azon a szinten, hogy megértse őket és azt, amit tesznek. Azt mondják, hogy a szcientológia a világot menti meg éppen és ez ellen az emberek „reaktív elméje” tiltakozik és persze az SP-k (az “Elnyomó személyek”). Ha egyébként is tiltakozol a szcientológia ellen, akkor te egy SP vagy (Elnyomó személy), aki nem akarja, hogy a többi ember jobb állapotban legyen, és ráadásul rettentő szörnyű “ártó tetteket”, bűnöket követtél el. Az ilyesmi kijelentések túlzott erőltetése öli meg még a legjobb mozgalmakat is a földön. Ennél távolabb kevés dolog állhat az igazságtól.

Nem vicc. A napokban egy Lalika nevű lelkes, de az egyházból már régen kirúgott „Dianetika könyv-auditor” felajánlotta nekem e-mailben itt a blogom elolvasása után, hogy a születésem előtti 9 hónapomat tekintve „ki-auditálja” az összes aberráló dolgot belőlem, csakhogy ne legyek aberrált. Ha nem fogadom el, akkor pedig aberráltan fogok megdögleni, valami ilyesmi írásban tett ajánlatot küldött nekem. Ez volt a bemutatkozó e-mailje. Úgy értem, hogy minden mozgalom egy idő után kitermeli magából a legextrémebb embereket is.

Hasonló zsarolás megy a szcientológia egyházban is. Ha bármi rosszat mondasz a szcientológiáról, akkor a szellemi örökkévalóságoddal játszol stb.… A szcientológia egyház elképesztő profizmusra tett szert a saját tagjai "érzelmi zsarolásában". Hubbard igazi szuper-profi rendszert fejlesztett ki erre és kis-pszcinhológusokat termelt ki maga köré.

Szóval, "ha nem érted, hogy mi a világot mentjük meg akkor te egy elnyomó, anti-szociális személy vagy, rengeteg bűnnel és ezért nem érted". Ez így teljesen logikus, mivel Hubbard ezt ebben a formában és logikusan megmagyarázta az előadásaiban. Ha ezt nem érted, akkor a “tudatossági és felelősségi szinted” még nincs azon a szinten, hogy az ilyesmiket megértsd. De van egy jó hírem: ha belépsz a szcientológiába, akkor viszonylag olcsón ezt megértetik veled (úgy saccolom neked kedves olvasó így ismeretlenül, hogy készülj fel pár 10 millióval a kalandra…).

A helyzet az, hogy az emberek nem a "világ megmentését" nem értik, hanem azt a hatalmas mennyiségű, fájdalmas és nem kívánatos mellékhatást, amelyet a szcientológia okoz a tarsadalomban, miközben az úgynevezett "világmegmentési küldetését" végzi. És sajnos teljesen érthető, hogy a társadalom tiltakozik az ilyen csoportok ellen.

Hadd adjak pár fontos infót a mai videómmal kapcsolatban még:

karenportrait-sm_copy.jpg

Karen De La Carriere – Ezt a hölgyet is megpróbálta és megpróbálja mélyen "lejáratni" a szcientológia egyház napjainkban az interneten, hogy elvégezze a tagjain az "agymosást" a hölggyel kapcsolatban. Azonban itt van az, amit a szcientológia nem tud kitörölni, mivel százak és százak támasztják alá a következőket:

Karen De La Carriere, a hölgy, akit a videóban látsz most 70 éves. Úgy ismerték őt a szcientológiában, mint a „szcientológia királynője”, mivel Heber Jentzsch felesége volt, aki a nemzetközi szcientológia egyház Elnöke és korábban olyanok társaságában forgott, mint John Travolta. Karen az egyike volt a nagyon ritka Class XII-es C/S-eknek (esetfelügyelő), ami a legmagasabb szint a képzési oldalon a szcientológiában. Ennél magasabbra nem juthatsz, se most, se máskor ebben a vallásban. Karen-t a legmagasabb szintekről a legalacsonyabb szintre jutatták a szcientológiában, ahogy ez fura módon történni szokott a szcientológiában, és végül „Elnyomó Személynek”(SP-nek) nyilvánította az egyház. 1990-ben hagyta ott az egyházat, 30 év szcientológia után.

Karen és Heber közös gyereke, Alexander, 27 évesen furcsa körülmények között halt meg az egyház kötelékében pár éve, mely eseményről Karent az egyház nem értesítette egyáltalán. A facebookon keresztül tudta meg egy barátjától.

Karen 30 éves szcientológia karrierjéből az egyház a "mocskolódó" 'Freedommag.org' weboldalán, csak annyira emlékszik és azt próbálja terjeszteni, hogy Karen Indiában született és egy prostituált volt. Nagyon érdekes ez a vallás. Kitűnő memóriával rendelkeznek a saját korábbi odaadó és magasrangú tagjaikról...

Karen végül így foglalta össze a szcientológiát az egyik interjúban:

„A szcientológia olyan mint a pusztítás cunamija. Eláraszt és mikor visszahúzódik, csak összetört életeket, megkárosított embereket, csődbe jutott embereket és olyan embereket hagy maga után, akik azt hitték, hogy egy álmot vesznek és végül egy szörnyeteget kaptak” – Karen de la Carriere, Class XII

Karen biográfiája részletesen itt, ha valakit mélyebben is érdekel: http://community.freezone-tech.info/karen-class12cs/bio/

És még egy rész a témához kapcsolódóan:

Van egy olyan dolog a szcientológiában, hogy “gyónás”. Jól hangzik, nem? Mit is csinálna egy egyház, ha nem gyóntatna? Ez egy régi, jól bevált dolog az egyházakban. Hubbard elég trükkös pali volt. Persze, hogy ő kidolgozta a gyónás "tudományos" változatát, amitől tényleg mennybe mehetsz, nem úgy mint a csúnya katolikus egyházban, ahol még gyóntatni sem tudnak rendesen, - gondolta a zseniális Mr. Hubbard. Ő úgy nevezte ezt, hogy ki kell szedni az „ártó tetteidet és visszatartásaidat”, mielőtt igazi OT lehetnél és OT erőd lehetne. Rengeteg előadást tartott erről a témáról…

Én személyesen pár száz óra ilyen gyónáson mentem túl a szcientológiában, szóval elhiheted, valamennyire ismerem a témát. Mielőtt egy nagyarcú szcientológus megkérdezné itt alul egy hozzászólásban, hogy “mi a bűnöd” vagy ilyesmi nagyon érdekes kérdéseket tesznek fel a mentálisan kicsit károsultabbak, azoknak, akik csúnyábban illetik a szcientológiát. Szóval én szinte az összes lehetséges, "rettentően tudományos" szcientológia gyónáson túlestem, amit csak el tudsz képzelni (Grade2, ‘Joburg, FPRD, L10, security checks…stb) (Nem is mondanám, hogy annyira rosszak ezek egyébként).

Van valamennyi szellem jobbító hatása a gyónásnak, ez nem vitás. Főleg rövidtávon, legalábbis az én véleményem szerint. Ez egy régi dolog. Néha olyan érzésed lehet egy ilyen “gyónás” típusú dolognál, mintha az egész világ megváltozott volna egycsapásra, mivel olyan dolgokat mondasz el valakinek, amiről nem szívesen beszélnél szinte senkinek. Nagy kő eshet le a szívedről, egy jól lefolytatott gyónás után. Csak ne váljon valaki teljesen rögeszméssé ezzel kapcsolatban.

De itt a mai kérdés: A gyónást tényleg videóra kell rögzíteni? Erről tényleg mappákban komplett anyagokat kell vezetni egy szervezetben, egy vallásban a tagokról? Biztos, hogy olyan emberekre akarod bízni a titkaidat, akik véletlenül teljesen “alattomos” módon használják azt fel ellened, miután esetleg úgy gondolod, hogy az ígéreteik és tevékenységeik inkább egy luftballonhoz hasonlítanak, mint bármi máshoz és ezt a véleményedet megosztod másokkal is? Addig nem használnak fel ellened semmit, amíg beállsz a sorba. Viszont jól tudják, hogy pont ezért nem is nagyon akarsz ugrálni. Kicsit összeesküvés elmélet szaga van ennek a dolognak, mikor valaki erről ír, de ez itt most nem csak egy elmélet, hanem korábban már sokszor megtörtént dolog és nagyon sok embernek törték össze az életét ezzel már.

Mindenesetre érdekes felépítése és technológiája van a szcientológiának, ráadásul nagyon hasonlít ez a “személyes titkok összegyűjtése” technológia Hubbard egyik sci-fi könyvében leírt történethez, amelyben a biztonsági főnök egy bolygón úgy tart sakkban mindenkit, hogy a bolygó összes vezetőjének a bűneit és titkait ismeri. Bizony, ha igazi Hubbard rajongó lennél, akkor tudnád, hogy melyik „nagyszerű” sci-fi-jére célzok…

Hubbard nagy "trükkös zseni" volt a sci-fi könyvei után. A gyónást elmagyarázta úgy kb. 1961 körül a híres technológiai előadásaiban, hogy csakis ez az egyetlen út, ami a szellemi szabadságodat és örökkévalóságodat biztosítja, e nélkül senki nem érheti el a Clear és OT, isteni állapotot. A szcientológiának "dalolva" adod át az összes titkodat, mert meg vagy győződve arról, hogy az "életed" függ tőle - legalábbis a szellemi örökkévalóságod. Érdekes, hogy 1950-ben a Dianetika könyvnél az ilyenféle elméleteit még ő maga sem ismerte. Ezt a dolgot később "kutatta ki" és "fedezte fel" Hubbard. Szóval a lényeg, hogy „valld be az összes bűnödet a szcientológia egyházban és te leszel a szuper ember”…Ez a Hubbard nagyon okos pali volt. :)

Namost, a fent leírtakból természetesen semmi nem igaz, ha ilyen szcientológus vagy, mint amilyeneket az alábbi képeken látsz. Beillesztem neked őket tanulmányozásra. Ne aggódj, ezek az emberek 100% valódi (genuine), magyar szcientológusok. Tényleg nem én csinálok viccet belőlük. Ez egy eredeti általuk megosztott kép:

genuine-scientologist-hungary2_copy.jpg

És végül egy bónusz videó mára:

Hubbard az élete folyamán elért arra a "szcintre", ahol azt képzelte, hogy ha egy valamiben jó, akkor mindenben jó (politikusok képzelnek sokszor ilyeneket magukról). Szóval a szcientológus barátainak elkészített egy zenei albumot, amit ő írt és komponált. Ezt majdnem kötelező volt megvenni ha szcientológus voltál. Itt most megnézheted, meghallgathatod a teljes album bemutatóját, amelyen a végén még maga Hubbard is énekel. Lássuk felkerül-e ez ezen a héten a Billboard forró 100-as listájára, miután megosztottad a facebookon. Thank you for listening! :)

A bejegyzés rövid, de tanulságos 2. részét itt olvashatod: Szcientológia - MindFuck

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr407426036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tigris49 2015.05.04. 12:45:11

Jesszus, ez "zene" valami katasztrófa! De hajrá a lista elejére :) A bejegyzés nagyon elgondolkodtató. LRH nem volt buta az biztos, ezért csinálta jól. De kérdésem, hogy mindent ő írt, hogy lehet kb 30 év alatt ennyit írni szinte minden témában? Mert ugye kb 60 éve van szci, de kb 30 éve halt meg. Nagyon jópofa, hogy még a gyónásról is megírta, hogy kell csinálni. Van olyan dolog amiről nem írt? De egy biztos nem gondolt arra, hogy a világ mennyit fejlődik és arra sem, hogy előbb vagy utóbb minden kiderül, semmi sem tart örökké. Sajnos addig hány ember élte megy tönkre????

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.05.05. 18:31:25

@Tigris49: Kösz a kommentet!
Szerintem az internetről és a blogozásról nem írt semmit az öreg. :) Hátra látott a főnök keményen, előre pedig dús fantáziája volt, de ő sem képzelhetett el mindent...:)

Érdekes egyébként, a kérdés, amit feltettél: Hány ember megy rá az ártatlannak tűnő szcientológia "hobbira"? A szcientológiában nem bűn tönkretenni egy embert "homo sapiens formájában", kb. ez volt Hubbi hozzáállása a dologhoz és az a baj, hogy pár agymosott teljesen rá is van kattanva erre a dologra a szcientológiában. Az ő meghatározásuk szerint, amit tesznek az egyáltalán nem antiszociális, sőt...majd erről egy későbbi posztban lesz szó...:)))
süti beállítások módosítása