Fénysebességgel halad a Szcientológia szerte a világon. De hova?

I LOVE(D) Szcientológia

I LOVE(D) Szcientológia

Lawrence Wollersheim - Az ígéretek ismeretlen földjén - 2. rész

Az ember, aki több milliárdos Jackpot-ot nyert el a szcientológiától - A második Tűzfal

2015. június 08. - Ants Group

wollerhseim-main20_copy.jpg

Az első részt itt olvashatod!

Wolly megzakkan, betolja az „all-in-t” és elnyer 8 milliárd forintot a szcientológiától. Közben Tom Cruise örökre lesre fut a foci istennél. Mi pedig átmegyünk a második Tűzfalon.

Wolly 8 milliárd forintot érő Szcientológia Jackpot-ja ekkor még nem hullott ki a gépből. Hadd meséljem el a sztorit teljes egészében.

Ahhoz, hogy megértsd, mi történt Wolly-val és a többiekkel, akik korábban védték, aztán megbánták az elvesztegetett időt és pénzt arra, hogy Xenuról és egyéb kétséges Szcientológia elgondolásokról tanuljanak, rendelkezned kell némi tudással és szakzsargonnal az egyház szókincséből. Próbálom ezt a történetet úgy írni, hogy viszonylag könnyen feldolgozható legyen, de a téma mélysége is megmaradjon, mivel ez igen fontos a sztori végkifejletéhez és megértéséhez.

A történet elején leírtam, hogy hogyan került Wolly a szcientológiába. Röviddel azután, hogy bekerült a vallásba, ahogy tervezte, üzleti vállalkozásba kezdett és viszonylag jól keresett, viszont minden megkeresett pénzét az egyházban költötte el az egymás után következő képzésekre és auditálásra.

Szépen haladt az ígéretekkel teli ismeretlen földön, a „terra incognita-n” - így nevezte Hubbard az emberi elme tudattalan részét 1950-ben.

Az általa befizetett pénzek és Wolly aktivitása hamarosan felkeltették a Sea Org toborzók figyelmét is. A Sea Org tagság a Szcientológia elit rendjét jelenti. Olyan szcientológusokat, akik egy 1 milliárd éves szerződést írnak alá, a szervezetben élnek elkülönülten a világtól és „a világ megmentésén” dolgoznak. Wolly végül aláírta a milliárd éves szerződést, amely kifejezi, hogy minden következő életében mikor visszatér, újra és újra Hubbardot és a szcientológiát fogja szolgálni. Azt mondták a fiatal srácnak, hogy adja el jól menő gyertyaüzletét és menjen Los Angelesbe, ahol hasznosabb lehet. A világ megmentése sokkal fontosabb, mint egy gyertyaüzlet - vázolták fel neki a hosszú szerződéssel rendelkező ifjú áltengerész egyenruhás Sea Org tagok.

sea-org_copy.jpg

A Sea Org szervezet a szcientológiában komolyan hangzik: tengerész egyenruhás emberekkel van megtöltve, ami talán a legkönnyebben hipnotizálható, alapvetően jó emberek gyűjtőhelye, és ami elsősorban fiatalokat szippant be könnyedén – ezt Hubbard jól tudta. Ezek a korábban ártatlan gyerekek a Sea Orgban gyakran „vallásos fanatikusként” bármire képes emberekké válhatnak, amely állapotban valóban úgy gondolják, hogy a földi törvények felett állnak, azok nem vonatkoznak rájuk és a legkevésbé sem érdekli őket a földi emberek morálja - természetesen Hubbard irányelvei és útmutatásai miatt.

Wolly innentől már e „fontos” szervezetben élve, továbbra is tanulta a guru által leírt alapvető anyagokat és dolgozott az egységben, így viszonylag gyorsan esetfelügyelő lett a Szcientológia „Hírességek Központjában” (ma ez a központ a Hollywood-i Franklin sugárúton található). 15 alkalmazott főnöke lett ahol mindannyian azért feleltek, hogy újabb hírességek számára tegyék tetszetőssé a vallást.

Abban hittek - Hubbard ötlete alapján -, hogy ha Hollywood-ot kontrollálni tudják, akkor az egy hihetetlen méretű tömeges vallási toborzást fog kiváltani, ami a szcientológiát a mennybe repítené a Földön. Ami majdnem meg is történt Tom Cruise-zal és John Travolta-val. Az új hírességek megtalálása a vallás számára egy komoly erőfeszítés volt, ami nagyon sok tervezést és kutatást igényelt, sok esetben magánnyomozók felbérelését is szükségessé tette. „Csataterveket készítettünk és gyakorlatokat próbáltunk el arra irányulóan, hogy hogyan lepjük meg a különböző hírességeket” – mesélte el Wolly később. „Többször használtuk a már vallásban lévő hírességeket ezekhez az akcióinkhoz” – folytatta. „Ha szükségünk volt rájuk „csaliként”, elmentünk velük egy-egy eseményre. Karen Black (színésznő) például hozott valakit és általában előre elgyakoroltuk a meggyőzési szituációt. A leáldozási stádiumban lévő hírességek könnyebb célpontnak tűntek számunkra. Nagyon jól megtervezett és kontrollált eseményekre hívtuk meg őket, amiből kihagytuk a közönséget. A filmbemutatók voltak a kedvenc alkalmaink az ilyen akcióinkhoz. Ennek ellenére még a legkifinomultabb tervezésekkel végrehajtott akciók is a legtöbbször sikertelenek voltak. Már az 1970-es évek közepén is terjengett a szcientológiáról, hogy elég furcsa dolog.” – tette hozzá Wolly. Richard Kiel színészen - főleg a James Bond filmekből ismerheted - Wolly munkatársai 50 különböző módon dolgoztak, hogy valahogy bekapja a horgot és szcientológussá tegyék. Kiel végül elvégzett egy „kommunikációs tanfolyamot”, de nem érkezett meg a nagy felismerése, így Wolly csapata egy idő után ejtette a nagy behúzási projektet a színésszel szemben.

article-1048545-0145763c000004b0-807_468x351.jpg

Ezt a háttérmunkát ismerve érdekes volt számomra a történéseket látni, amikor az abban az időben isteni szintre emelkedett angol focista Beckham, 2007-ben családjával kiköltözött Los Angelesbe. Megérkezése napján a magazinok híranyagaiban Beckham mellett mindig ott láthattad Tom Cruise-t is, aki akkoriban szinte vallásosan követte őt. Sőt, az amerikai Beckham-et köszöntő partit is Tom szervezte. Szinte olyanok voltak, mintha Tom megtalálta volna a még születésükkor szétválasztott rég nem látott ikertestvérét. Pedig Tom Cruise nem volt egy nagy európai focirajongó. Sajnos akkor még nem volt teljesen nyilvánvaló az emberek számára, hogy Tom csupán az újabb vallási küldetését végezte-e, hogy a következő szintre emelje a Szcientológia hírességeken keresztül történő terjesztését. Ugyanakkor, ha bejött volna neki, az biztosan meg is tette volna a világon a hatását. Képzeld el azt a sok kis focista gyereket, aki Beckham után a szcientológiát választotta volna vallásának. Gondolod, hogy ez csak egy vicc? Én tökéletesen átérzem a veszélyét, mivel több kis fociimádó gyerek nagyon közel áll hozzám, akik ténylegesen istenként tekintenek most Ronaldo-ra vagy Messi-re. Csak úgy, ahogy néhány éve a gyerekek Beckham-re tekintettek, a Real Madrid-os idejében. Nem akarom kisütni az agyad ezzel a koncepcióval, de egy pillanatra elképzeltem, hogy a sok kis boldogan focizó gyerek effajta vallási átkonvertálása, manipulálása, mennyire aljas marketing trükk! A legaljasabb, amit csak el lehet képzelni! Hidd el, hogy vannak ennyire elvetemült szcientológus „gyerekek” a központban 1 milliárd éves szerződéssel a kezükben. Mi most itt egy „vallásról” beszélünk, nem a Coca Cola-ról! Pontosan nem ismert, hogy mi volt a fordulópontja Tom Cruise nagy ívű focista üldözéses- beszervezéses küldetésének, de szerencsére nem úgy alakultak a dolgok végül, mint a „mission impossible-ben”. Vélhetően Beckham egy napon - Tom Cruise nagyon feltűnő, hosszas, ártatlannak tűnő, testvéri sündörgése után – azt mondhatta telefonon Tomnak, hogy most már jobban szeretné, ha Tom lefarolna róla és családjáról. Így ma már nem látsz mást kettőjük között, ha véletlenül összefutnak egy jégkorong stadion lelátóján, mint egy feszesebb kézfogást enyhe mosollyal. Hál’ istennek, hogy az angol fociisten kellőképpen a földön járt és nem működött rajta Tom ártatlanul megtervezett szcientológus „celebrity” hipnózisa. Ha működött volna, ma máshogy nézne ki ez a sztori is…

tom-cruise-beckham.jpg

A 70-es évek elején Wolly hetente 18 dollárt keresett a Sea Orgban (ami olyan 5 ezer forintos fizetést jelent hetente) 6 és fél napot dolgoznak hetente, kora reggeltől késő estig és van fél nap szünetük minden héten, amikor szabadidőt kapnak a Sea Orgban. Fél napos pihenő szombat reggel és vissza a posztjukra szombat délután. Az ezredforduló környékén már 25 dollárt is kaptak hetente a Sea Org tagok. Emellett kapnak ételt, egyenruhát és egy szobát, ahol lakhatnak. Pontosabban egy fekhelyet kapnak és egy szekrényt, ha pedig ügyesebb Sea Org tag vagy, összeházasodsz egy másik Sea Org taggal és így elérhetitek, hogy legyen külön szobátok. Sokan oldják meg ezt így a Sea Orgban.

Wolly az eladott vállalkozásából még mindig fizette az „auditálásokat”. Ahogy az elején írtam, az auditálás az az eljárás folyamat, mely alatt szellemileg megtisztulnak az emberek a szcientológiában. Lényegében ez az alapvető gyakorlata a szcientológiának és valójában ez lenne az egyetlen lényege is - egyben a legdrágább szolgáltatása. A szcientológiában minden más e köré lett felépítve, hogy az embereket valahogy bejuttassák az „auditálási szobákba”. A FLAG Floridai Szcientológia központjában van olyan auditálás, amiért 2-3 millió forintot is elkérnek, csupán 12 és fél órás időtartamra. Persze ebből elég sokat kell venned, hogy az „eljárás” végére érj valahogy.

A szcientológiában mindent mérnek. Statisztikákat vezetnek mindenről. Hány új ember érkezik be, mennyi a befizetett pénz…stb. Naponta, hetente, havonta, évente…Ha az eredmények csökkennek, akkor az pénz-, és ételmegvonással is járhat a Sea Orgban, valamint egyéb, sokkal szigorúbb büntetésekkel. A szervezet teljes struktúrájában a vezérelv az eredmények alapján történő díjazás illetve büntetés. „Egy idő után megtalálod a módját, hogy húzd ki az emberek pénzét” – nyilatkozta Wolly sok évvel később. „Eljutsz arra a pontra, amikor már nem érdekel, hogy mit mondasz az embereknek - vagy egy banknak -, csak az érdekel, hogy pénzt juttass a szervezetnek. Egy folyamatos válságérzet van generálva tudatosan a szcientológiában. Orwelli kép van kivetítve. Állandó válságot kell mutatni, hogy az emberek féljenek. Ha nem így van, akkor az emberek nem húznak be több pénzt a szcientológiába. Ha nem érkezik be elég pénz, akkor megjelennek a vizsgáló tisztek a Sea Orgban. Olyan érzésed támad, mintha egy gulágban élnél egy szabad ország közepén, csakhogy a rácsok kizárólag a saját fejedben léteznek.” – magyarázta tovább Wolly.

„Ha otthagynád a szervezetet, a megtorlással való fenyegetettség visszafog attól, hogy kimenekülj valahogy a szcientológiából és a Sea Orgból. A szcientológusok között ismert volt, hogy a kilépőket nagy összegű végszámlával eresztik útnak, amit „Freeloader debt-nek” hívnak (potyázó tartozás). Azért számláznak, mert ha Szcientológia munkatárs vagy, akkor a Szcientológia szolgáltatásait kedvezményes áron kapod meg, de ha kilépsz, akkor vissza kell fizetned a kedvezményeket, amiket kaptál (ez kedves, miután 5,000 forintért dolgozol hetente és ha kilépsz, kaphatsz akár 10 milliós számlát ajándékba - blogger). Amennyiben a kilépés után kritikus vagy a szcientológiával szemben, agresszív magánnyomozói megfigyelés alatt tarthatnak, beperelhetnek, zaklathatnak – amely tevékenységet Hubbard „Fair Game-nek” nevezett el.”

Wolly kilépett a Sea Orgból, de a szcientológiában maradt. Wolly jobban félt ekkor már otthagyni a szervezetet, mint benne maradni.

voltaire-quote_copy.jpg

„Ahogy haladsz a Szcientológia eljárásaiban és elérsz bizonyos ponthoz, a Tűzfalhoz – amit az első részben említettem - azt mondják, hogy ez az univerzum titka. Legendákat mesélnek egymásnak az emberek a mások által elért eredményekről az első Tűzfal szintjén. Sok ember eufórikus érzésekről számol be. Több száz óra képzés után már egyáltalán nem marad szinte semmilyen kritikus gondolatod vagy megközelítésed a témával kapcsolatban. Nincs egyetlen olyan elképzelésed sem, ami azt támasztaná alá, hogy az első Tűzfal anyaga, amit feltárnak előtted, ne lenne igaz. Akkorra már teljesen el vagy veszve az egészben.” – mesélte később Wolly.

Ez az a pont, ahol Wolly megismerhette az OT3 akkoriban még szuper titkos anyagát. Az első Tűzfalat.

Az OT3 anyag teljesen szétzúzza az emberek egyénről alkotott alapvető elképzelését. Az ilyen elme-kontroll legalapvetőbb elmélete az, hogy megtámadod azt a tudatát az embernek, hogy ő nem az, akinek gondolja magát. Az OT3 szinten azt tanulod meg, hogy valójában Te több ezer lényből állsz, akik mind a tested kontrolljáért küzdenek. Olyan űrharcokból maradt idegen lények, akik a rákbetegséget okozzák, őrültté vagy impotenssé tesznek. A szcientológusok – Hubbard által meglehetősen félrevezetve – azt állítják, hogy ez a szint és más Szcientológiai auditálások kezelik ezeket a problémákat, betegségeket. A szcientológusok azt hiszik és állítják, hogy minden rossz dolog ezek miatt az idegen lények miatt történik (ezzel szemben a valóság az, hogy nagyon sok OT szinteken éveket eltöltő és befejező szcientológus halt meg és hal meg a mai napig is rákbetegségben, emellett rengeteg erősen paranoiást, idegroncsot és alkoholistát találhatsz a Szcientológia OT szintek után. Saját tapasztalat…).

Hubbard azt állítja, hogy ő majdnem az életével fizetett, amikor felfedezte az OT3 anyagát. Sőt, ahogy már ismered a sztorit az első részből, a guru azt is hozzátette, hogy az anyag annyira gonosz, hogy bárkit megöl, aki felfedezi. Mire egy szcientológus elér erre a szintre, már több milliót, akár több tízmilliót is kifizetett a szcientológiának és több éve halad a Hubbard által megírt elmélet ösvényén. Ekkor tudja meg, hogy „űrlények” szellemei lepték el a testét, melyek 75 millió éve romba döntik, őrültté teszik e bolygó lakosságát és az OT3 szint az, ahol megszabadulhatsz ezektől a régóta kísértő idegen lényektől - na jó, fogalmazzunk finoman, szellemektől.

Wolly pszichotikussá vált ezen a szinten. Teljesen elvesztette a tudatát és épelméjűségét önmagával kapcsolatban. „Éveket tölthetsz el azzal, hogy megpróbálod eltüntetni ezeket az idegen lényeket –melyeket BT-knek nevezett el Hubbard. Egy e-méter nevű műszert szorongatsz, és közben beszélsz ezekhez az állítólagos testeden stoppoló idegenekhez, akik komplett személyiséggel rendelkeznek, mérgesek lehetnek rád, múltjuk és különböző reakcióik vannak. Erősen elkezdtem alkoholizálni, hogy elhallgattassam az idegenek hangjait. Teljesen működésképtelen lettem, értelmetlen és erkölcstelen. 3 napig kóvályogtam Los Angeles utcáin. Végül némiképp visszanyertem az értelmemet és kapcsolatba léptem néhány más szcientológussal.” Wolly-t lenyugtatták és aránylag rendbe hozták, de azt mondták neki, hogy a megoldás számára még több auditálás.

A Szcientológia "Menj át a Tűzfalon" reklámja

wall-of-fire-advance-194-31_copy.jpg

Ekkora Wolly-nak már ismét jól menő üzleti vállalkozása volt, amely művészeti termékeket adott el cégeknek. 132 alkalmazott dolgozott neki 7 különböző városban. Majdnem minden alkalmazottja szcientológus volt és a vevői is szinte mind azok voltak.

Wolly elmondta később a bírósági tárgyalásokon, hogy 28,000 dollárt fizetett be Floridában a Szcientológia ottani központjának arra a következő szintre - ezt Hubbard OT4-nek hívta -, ahol a korábbi életeidben hozzád kapcsolódott idegeneket találod meg és próbálod kezelni. Ez a szint és anyag egy újabb pszichotikus epizódot indított be nála. „Annyira tomboló őrültté váltam, hogy szétromboltam egy kerítést a központban. Egy űrharcosnak képzeltem magam, aki megállíthatatlan. Másfél nap múlva jöttek és lecsillapítottak.” – mesélte.

Végül Wolly ezt a szintet is lezárta a szcientológiában és tanúsította, hogy kész van és eltüntetett, kezelt minden szellemi lényt, ami a teste körül volt. „Azt gondolod, hogy ezzel végeztél és teljesen megszabadultál az összes téged őrültté tevő, befolyásoló lénytől. Ekkor Hubbard kiadta a második nagy titkot, amit második Tűzfalnak nevezett el (NOTS). Ennél a szintnél elmondja, hogy sokkal több idegen lény van, mint amit bárki is el tud képzelni. Olyan lények, akik méterekkel tőled helyezkednek el, lebegnek, akár több ezer kilométerre tőled és hozzád kapcsolódnak. És ezektől is meg kell szabadulnod vagy kezelned kell őket. Lények a TV-ben, amelyek ha TV-t nézel felélednek. Szóval azt mondják ezen a szinten, hogy még TV-t se nézhetsz. Ha az OT3 szint a szcientológiában megőrjít embereket, akkor az OT5 szint és attól felfelé tényleg az őrültség legextrémebb peremére húzhatja az embereket, akik hisznek ebben” – meséli Wolly.

Miközben haladt a második Tűzfalon (OT5 szint), a harmadik idegösszeomlása is bekövetkezett. Emlékszik, hogy mikor visszaért Los Angelesbe, egy lesötétített szobában feküdt az ágyon egy 45-ös kaliberű pisztollyal és öngyilkosságon gondolkozott. Egy barátja látogatta meg, aki bevitte őt a Szcientológia központba és további auditálást kapott. Még egyszer visszament Clearwater-be, Floridába, a Szcientológia FLAG központba, de mikor az egyik barátja látta, hogy ez már nem segít neki, akkor azt mondta neki, hogy jobb lesz, ha csak otthagyja ezt az egészet.

Ezek voltak az utolsó mágikus szavak Wolly számára. Eldöntötte, hogy kiszáll. A hír viszont gyorsan terjedt arról, hogy Wollersheim 11 év után otthagyja a szcientológiát. Egy Clearwater-i kávézóban a Guardian’s Office két tagja lépett oda hozzá (ez akkor a Szcientológia titkos ügynöksége volt, ma OSA a neve). „Rám néztek és azt mondták: Soha ne merd elmondani egy orvosnak, ügyvédnek vagy papnak, hogy mi történt veled a szcientológiában”.

cracking_copy_1.jpg

A szervezet ekkor elnyomó személynek, SP-nek (Supressive Person) bélyegezte Wolly-t. Más szavakkal a Szcientológia ellenségének jelölte ki őt. Ez azt is jelenti, hogy figyelmeztetik és utasítják a szcientológusokat, hogy szakítsanak meg vele mindennemű kapcsolatot. A vevői nem fizették ki a számláikat, az alkalmazottai 80%-a kilépett a cégéből három napon belül. Néhány hét múlva a cége összeomlott a kifizetetlen számlák és felhalmozódott több százezer dollárnyi adósság miatt. Semmilyen elképzelése nem volt, hogyan tudná kifizetni az adósságokat.

Ezt követően több hónapon át rejtőzködött attól tartva, hogy továbbra is ártani fognak neki. „Azt mondják a szcientológiában, hogyha felfeded a titkaikat, akkor káros dolgok fognak veled történni.” – mesélte Wolly később. A szülei viszont meg voltak rémülve és ellátták valamennyi pénzzel, amiből meg tudott élni egy ideig.

Hat hónap rejtőzködés és hosszas gondolkodás után egy ponton Wolly arra jutott, hogy a történtek után szüksége van segítségre és más emberek nézőpontjára, hogy feldolgozza az eseményeket. Visszament Los Angelesbe, hogy megkeressen más olyan szcientológusokat, akik szintén kiléptek. Volt egy megérzése, ezért bement a belvárosi Legfelsőbb Bíróságra is, hogy megnézzen neveket, kik indítottak pereket a Szcientológia ellen. „Ledöbbentem, amikor emberek egész listáját láttam, akik perelték már a szcientológiát.” – mesélte. Néhányukat ismerte is. Eldöntötte, hogy ügyvédhez fordul az esetével.

Itt egy érdekes ponthoz érkeztünk a történetben. Hubbard az irányleveleiben minden szcientológust megfenyegetett, nehogy be merjék perelni a Szcientológiát. Wolly a szcientológiában 78,000 dollárt költött el összesen 11 év alatt (ez ma átszámítva kb. 21.8 millió forint). Mit kapott ezért pontosan? Tudom, elég furán hangzik a kérdés, amikor egy vallásról beszélünk. Viszont a szcientológiában a szellemi megtisztulást és jobbulást szinte rőfre adják. Az első 2 részből bizonyos fokig kiderült, hogyan mennek a dolgok. A másik érdekes pont, hogy az egy dolog, hogy az életben igazságtalanságok történnek veled - nyilván te is tapasztalhattad már -, esetleg károkat okoz neked egy cég vagy szervezet, de mit kezdesz azzal egy bíróságon? Az élet nem mindig alakul igazságosan az igazságszolgáltatásban és a jogrendszerben, ha az emberek tapasztalatait meghallgatjuk. Az egyik legnehezebb dolog egy vallást perbe fogni. Mégis, hogy nyert Wolly 8 milliárd forintot a Los Angeles-i bíróságon? Mindezt hogyan nyerte el éppen egy „vallástól”? Egy olyan vallástól, amelyik nem hogy nem fizetne senkinek egy kanyit sem, sokkal inkább a legvérmesebben üldözi a kritikusait és azokat, akik egy rossz szót is szólnak rájuk. Ráadásul „szent embereket” bíróságra vinni meglehetősen furcsán és merészen hangzik, amikor besétálsz egy bíróságra vagy felkeresel ezzel egy ügyvédet. Pláne úgy, hogy az egész életed összeomlott.

Elérkezett a végjáték.

A történet harmadik, befejező részét itt olvashatod!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr717522456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sequoyah 2015.06.08. 20:30:09

Normal emberek szamara ezen tanok baromsagok. Viszont ha valaki eveket, dollarmilliokat es tulajdonkeppen az egesz eletet erre aldozta, nem fogja beismerni, hogy ez baromsag. Inkabb nem gondolkozik, csak folytatja az utat.

Ez ismert pszichologiai dolog. A tudatalatti nem szereti az onellentmondasokat. Ha elkoltottem egy rakas penzt, ami hulyeseg akkor en magam is hulye lennek? Neeem...
süti beállítások módosítása